Minus

Mätning i centimeter har första veckan resulterat i -5. Känns bra!


Fail login

Hela dagen har jag provat lösenord på bloggappen utan att lyckats logga in...fail fail fail! Jag har bytt mina lösen på alla grejjer under hösten till ett par olika kombinationer och ingen av de funkade. Nu tänker säkert någon: skriv upp lösenordet när du byter! Ha, det har jag gjort men anledningen till att detta inte var uppskrivet var att jag inte hade bytt det visade det sig, det fanns inget nytt att skriva!

Förövrigt så är jag yr och illamående, jag orkar INTE magsjuka!!!!


Räddare

Jag och katterna sov vårt skönaste när M ropade hej då vid 06, gick ut för att efter slagit igen dörren börja knacka på rutan, lysa in med pannlampan och ringa på dörrklockan så alla sänggosare for upp med ett jehu. Nycklarna kvar i hallen....
Vet ni förresten att det ska bli 10-15 minusgrader i helgen?! Hua!


Tillägg

Bebisen i förra inlägget är beräknad till 11:e juni! Jag sätter mina kronor och förhoppningar att det blir på min 30-årsdag ist:D


OMG OMG

What a wonderful surprise!!! En när&kär har en bebis i sin mage!! Yieppekajej!!


Måste

Det här inlägget kommer att handla om duktig flicka syndromet som jag har försökt bekämpa och faktiskt är hyfsad på att motarbeta. Jag såg ett exemplar bredvid mig på högskoleprovet där nämnda tjej hade med sig 12 saker på bänken 2xstiftpennor 2xstiftaskar 2x linjaler 1xblyertspenna 1xpennvässare 2xsudd 1xidkort och ngt jag glömt men jag räknade till 12. Förberedd kanske ni tycker lr grunden till ett kontrollbehov av att alltid vara extremt förberedd för vad händer annars?Jag hade själv 2 pennor + vässare så jag satt inte med mitt sista stift direkt heller.
Jag tror att många skulle må bra av att fråga sig just detta, vad händer? Och hur farligt är den händelsen?
Tro mig nu, jag har varit duktig-flicka (för ca 10 år sedan på landet utan kontakt med omvärlden) och trott att saker ska vara på ett visst sätt och framförallt att JAG förväntas vara på ett visst sätt och ta hand om ettt hem på ett visst sätt.
Att ta sig ur fällor tex i hemmet är svårt och stressande. Jag har blivit stressad när M ska laga mat då jag tycker att han ska göra på ett sätt, frågan är ju hur RÄTT mitt sätt är, det kanske bara är en åsikt och inte ett rätt sätt. Men jag ska erkänna att jag kände stress de tillfällena, så det löstes genom att jag fick gå iväg och första gången var det jobbigt och jag försökte lyssna till köket vad han gjorde men inte nu längre. I mitt fall är det bra att M vet och kan stoppa mig i det för hur bra skulle M må om jag sa gör så istället hela tiden? Troligen sur, slänga kniven i bänken och så skulle jag få laga mat resten av vår tid tillsammans vilket i sin tur skulle leda till en irritation om att jag alltid lagar maten och kanske kortare till tillsammans.Förstår ni poängen?
Det är inte bara i köket jag talar om. Ett annat exempel är däckbyte, jag kan det för att jag vill kunna det oavsett om det gäller rutinbyte eller om jag får punka på vägen. Vad ska M göra åt saken om han är på jobbet och jag står med punka?(Vill man inte byta finns det ju bärgning också;)
Jag kan inte byta kamrem, men M kan inte baka prinsesstårta och det har nog mer med intresse att göra på ett djupare plan.

Jag har aldrig haft en mer respektfylld relation, jag kan inte bestämma vad vi ska göra utan att fråga vad M vill och vice versa. Okej, vi ÄR inga proffs på det här men jag kan stolt erkänna att jag har lärt mig att förhandla på ett berikande sätt och har fler verktyg.
1 fråga har vi hitintills inte förhandlat oss fram till en kompromiss och det kommer vi inte göra någonsin men som tur är är det inget som vi behöver handskas med dagligen utan vi pratar helt enkelt inte om det.


Kli i fingrarna

Jag vill såååå gärna plocka fram adventssaker nu, sett och läst att många redan plockat fram men jag tycker det är fetfusk och på något sätt blir jag mer bestämd med att vänta, men på lördag då! Jag ska visserligen ställa iordning julblommorna som inhandlades igår och hämta in mossa till adventsstaken, det kanske stillar mig lite.


Ha!

Idag åkte jag och svärmor till Ingvaldstorps trädgård och köpte julblommor så det stod härliga till.
Nu ikväll blev det promme runt Valsta och när vi kom hem så utmanade M och sa: -Ska vi gå ett varv till? I tron om att jag skulle säga nej tack.
Det är här Ha:et i rubriken kommer in när jag drog en twist och sa javisst! Första söndagen jag får in över 10000 steg. Tack!
(Om någon tänker se filmen Prometheus så är den sådär men Noomi Rapace är bra)


Bra?Dålig?

Glädjen över att känna löpsuget vs ångesten över att veta hur bra jag har varit på det. Men nu kan jag ha min löparjacka igen. Glädjen måste vinna!!


Besvikelse

Packade träningsväska med duschsaker och fix imorse så jag skulle ta en skön stund med träning, solning och bastu på gymmet innan några stadsärenden efter träff med Ida. MEN min fredagslediga fiskande karl hade tagit med min korthållare också när han åkte, så varken kör-,gym-, visakort fanns hemma. Så nu har jag åkt hem och hämtat det då fisket inte gick bra och mannen redan är hemma. Jag måste in till stan iaf, men varför försvinner träningsenergin och allt?!
Nu kom slambilen iaf:D blir lite orolig för att jag blev SÅ glad för det...haha!


Vinst

Små indikationer gör att jag tror att mitt tips gick in den 22:e idag. Himlarns Lycka isf!!!


Djurprogram

Inte nog med att jag fick blixthuvudvärk på Maxi och kräktes på vägen hem, väl hemma vill M se ett naturprogram som idag handlar om ja, PADDOR! Allvarligt! Mitt värsta!! Och så säger M att jag måste vänja mig på en gång, det känns ungefär som att säga till en bebis: Lär dig gå NU!
Jag har gått till sängs och lämnar den här skitkvällen bakom mig!


Måttet är rågat

Igår mätte jag mig själv och tyvärr gjorde jag inte det innan utmaningen började. Nu har jag iaf räknat ut att jag ska minska 60 cm som är ett ihopslag av cm/kroppsdelar. Det kändes inte så mycket så jag kanske får öka på den siffran. Nu lchf-plättar till frukost som är nya favoriten.
Blanda 3 ägg+2msk fiberhusk+3msk crème fraîche, lite salt och stek i smör. Ät med bär, vispad grädde lr mörk smält choklad. Okej okej jag erkänner, idag blev det sylt för att någon (läs Flizan) inte hade bär kvar!


Ajajajajaj

Träningsvärk del maffioso i mina ben!!!


Smärtfri

Innebandypremiär efter stukningen och det gick mycket bra! Inte ont alls under tiden, jag har ju fått stelhet och värk efter pass nu men det måste ju vara bra att jag inte har ont under tiden. Tyvärr förlorade mitt lag med ett...ETT futtigt mål! Musklerna är dock redan stela!


Julmat

Har tänkt att prova att laga ngt nytt varje år till julbordet. Förra året körde jag den gamle vapendragaren från Wreta-tiden med chèvre-gratinerade rödbetor. I år är jag rätt säker på att det blir lchf-blomkålspure från Katrins bok. Den är sååååå god!


Serveringsförslag

M är imponerad av kvarg-burkens serveringsförslag: ätes med brödkavel..... I <3 him!


Storstädning

Okej storstädning eller röjning ska genomföras idag. Nu väntar jag på kaffebryggaren och ett av mina livselixir. Jag gillar årets "Så mycket bättre"-omgång, jag har inte tittat de tidiagre omgångarna frånsett något enstaka program men i år har jag sett alla utom Pugh. Låtarna har en egen spotifylista nu också hos mig, men jag blev så besviken på låtvalen i Ugglas program, inte en enda av de nyare låtarna mer än Kung i baren...trist. 
 
Tillbaka till städet...massor av tvätt har vi. Hur gör/är ni som har tvättstuga tillgängligt? Jag tvättar INTE en maskin då och då(Magnus gör det)utan jag kör 6 tvättar på en dag var annan vecka ungefär.

Resultat

Jag fick mkt bra resultat på "väg-mätningen". Det känns så bra att se det på papper också från experten!
Nu handla saker med mamma å pappa!


Från A till B

Idag känns det som en transportsträcka, checka av och handla massa smågrejjer inför kvällen och helgen. Ikväll ska vi fira M:s mamma som också fyller imorgon men firar idag då de ska åka till Lunda-kalaset imorgon. Innan kalaset ska vi också på Elias dop, efter diskussion hur?om? vi skulle hinna så kom vi fram till att vi SKA hinna det om ändock bara i kyrkan.

Först idag står invägning med Ida på dagordningen och förhoppningsvis en kopp kaffe!


Vinst

Nu ska jag avslöja en hemlis hur det kom sig att Sverige vann mot England igår....trumvirvel....Jag gick och la mig efter 65 min spel, samma som senaste matchen!
Somliga tackar Zlatan men jag vet vad som krävs!


Störd-blogg

Återfallsinlägget var igår men ville inte alls publiceras förrän nu! Idag har jag ätit bra igen!


Återfall

Återfall BIG time(haha lite kul när jag är inne i SATC) men jag menar stort då jag pratar om socker-återfall idag med choklad, bröd mm. Behöver jag tillägga att jag har ont i magen?!
Imorgon kommer det bli promme igen. Jag tror jag är tillräckligt bra i halsen men powerwalk blir det nog inte.
Idag levererade jag kattburen till Lundat då Esmeralda har fel på bakbenet samt en kaffekopp intogs hos Idas mamma minsann för att spana in en mycket speciell present till pappa, återkommer om det.


Vänta ut

Jag försöker vänta ut M som spelar tv-spel...jag vill kolla SATC....meeeen jag vet att han ska gå till sängs snart.


Trött

Åh vilken tråkdag med soffläge hela dan trallalalalaaaa!!! Katt-värme-dynor omkring mig. På eftermiddagen kom M hem med 2 SATC-boxar som snälla Annica lånade ut och några andra filmer:D


Min tur

Det är min tur..miiin tur det är min tur nu....tyvärr är det inte lotto-vinst utan förkylning. Halsont! Nu är det bara att sjuka till fort om det ska va så jag blir frisk till lördag och 60-års kalas.
Nu fars-dag-fir i Lunda. Pappa får en hembakad princess/operatårta i present av mig!


Begär och abstinens

Ikväll blev det handling på Maxi då det fanns många tomma hyllor på backat! Jag tänkte att jag skulle (förutom mat) köpa en chokladkaka av det mörka slaget till helgen, jag VET att chansen att den finns kvar i helgen är mkt liten då jag gärna provsmakar den på vägen hem, jag KAN INTE ta en provsmak då åker hela skiten ner i magen av bara farten och skapar dåligt samvete, onödigt när träning å mat funkar så bra nu. Det slutade med att jag efter att ha velat med gloriaängel-Liza på ena axeln och djävuls-Liza på den andra sprang genom betalning och ut i bilen, på vägen försökte den lille djävulen säga saker som: glass var länge sedan, chips är gott... Väl hemma fick jag svår socker-abstinens, oro, rastlös, som en j-a knarkare vankade jag runt.Jag hatar socker eller iaf mitt förhållande till det. Hatkärlek?


Fars dag & förkylning

På söndag är det fars dag och jag blir alltid förundrad över när jag ser reklam för det varje år så finns det aldrig ngt som skulle passa min pappa. Han är liksom inte skjort-halsduk-slips-mugg-pappan direkt. Nyss såg jag på blogg-startsidan tips att ge en espresso-bryggare! Allvarligt vad kostar de egentligen? Men handeln vill ju sälja såklart.
Annars är det förkylt här på backat, M är hemma idag tillochmed och jag känner mig lite mosig och ont i halsen när jag vaknar men av den typen som försvinner när man går upp och vaknar till.


Städa?

Läge att torka av spisen när man ser tassar eller?


Invägning

Jaha, då var det check på bodybalance på morgonen och invägning för utmaningen jag sysslar med efter det. Jag fick inte godkänt, haha, nej men då min vikt gått ner och fett-% gått upp så är det ett ologiskt resultat som Daniel förklarade och det har visst med vätskebalansen att göra. Så nästa fredag ska jag göra ett kontrolltest. Jag känner mig iallafall starkare, piggare och vågen hemma visar mer viktminskning likaså mina kläder.
Bodybalance-passet imorse gick bra, jag och Maddis hade masat oss till World Class 06:30(!).2 ggr kände jag att min stukade fot gjorde ont så helt ok iallafall. Jag kör på med kettlebells ikväll å!


Livskvalité

Det här är vad som gör mig lycklig!


Houston...

...we have a problem!
LILLEBROR Anton 13 år har växt om mig!!! När jag berättade för Magnus så sa han: ja, men då är han nästan längst i er släkt, ni är ju som hobbitar allihop!
När jag nu messar till honom och skriver lillebror så svarar han med LILLA storasyster.


Följetong

Härmed kommer jag starta en följetong som heter: Hitta Magnus shaker.
Nr 1


Mornar

Har legat och mornat (läses mårnat) mig ett bra tag nu och undrar om det kan bero på att en städtromb ska genomföras av mig själv efter uppstigandet och det i sig får mig att låta bli att gå upp?!
Räv-hämtning av 3 individer på Trollkojan uteblir då minstaräven är sjuk i örat, så då bjöd vi in mamma, pappa och Anton ikväll på mat istället. Jag tror att det blir lite planering inför pappas 60-års dag också.
Igår jobbade jag några timmar på ett begravningskaffe och håll i er: ingen stress/ångest feeling alls!!!