Livet...

Jag äter just nu lchf, en kost som gör att jag inte är sötsugen hela tiden. Efter 4 dagar satt jag vid chips och godisskål utan att vara det minsta sugen. Jag började äta så här då jag vill bli smalare, oväntat va? Jag har personliga referenser till att det funkar och för första gången är jag mätt efter maten utan att fundera på nästa måltid. Love!! Jag har lämnat ett mål hos Magnus och han har lovat mig helt på eget bevåg ngt jag velat göra länge!
En annan viktig sak är att jag nu vet att jag duger som jag är till skillnad från tidigare, att jag låtit mig gå upp i vikt sedan jag träffade M är nog för att kolla om det är ok, till skillnad från ett tidigare förhållande där den psykiska misshandeln bl.a. bestod av kommentarer såsom du ska nog inte äta det där, du lägger ju på dig så lätt. Då vägde jag 60-62 kg!!! Jag har fått höra i efterhand att min älskade storebror uttryckt oro, och ska ha sagt att ingen i vår släkt varit så smal haha!
Sista 4 åren har jag hittat mig själv, träffat M och varit mig själv hela tiden, fått en otroligt mkt öppnare kontakt med alla i min familj och genom dom och Magnus familj ett otroligt skyddsnät!


Blåser....

...huggorm ute! Helt tokigt blåsigt. Nackspärren håller i sig, jag eldar, katterna högar under nya köksmattan. Tråkinlägg.... So long!


Kalasen....

avlöser varandra! Idag är det min älskade Magnus som fyller år! Han valde att komma ut på sin pappa Lars-Eriks födelsedag så ikväll blir det firning igen. M ville inte fira men när jag lovade att fixa allt med städning, smörgåstårta och fix omkring så blev han lättad. GRATTIS till er båda! Annars är det aldrig snack om vem som ska städa, disk, tvätt. Jag håller med Dr Phil att man lär andra hur man vill bli behandlad, jag har låtit i några tidigare förhållanden killen "slippa" städa och laga mat för att jag trodde att det skulle vara så, men efter ett tag är det inte så kul när killen räknar med det FÖR att man har lärt dem det.( Ett förhållande var ju sjukt åt andra hållet med psykiskt sjukt pedanteri och psykisk misshandel vet ju en del av er) allt handlar om att förhandla, jag köper inte argument som tex "min kille dammsuger inte rätt, gör fel med barnen, ser inte när det behöver plockas hemma" säkert för att du gjort det från början och lärt dem det. Förhandla och det är aldrig för sent att börja men ju längre tiden har gått desto mer tid tar det att vänja av gammalt beteende. Det här var mitt statement of the year!


Det är ingen vanlig dag...

för det är John & Antons födelsedag, Hurra hurra hurra!!! Små 💚💙


Granbacka-gymet

Vi köpte ett löpband i söndags på annons. M gillar att springa och jag att gå men inte i de glashala backarna här ute bland granarna. Fixade ordning i källarrummet. Vad tycks?


Tidiga...

Ligger och läser tidningen i sängen med 2 katter. De surar för att de inte får mat, jag ska lämna dem hos veterinären kl 8. Trodde att det var 7 men insåg som tur var innan jag knölat in dem i buren att jag tagit fel på en timme. Bara att vänta... Sedan bär det av till farmen!


iPhone-inlägg

Äntligen har min iPhone kommit, eller snarare lilla sim-kortet... Nej nu måste jag koncentrera mig på familjen annorlunda. Himlarns Lycka!


Lelia bakar förkläde!

Äntligen har jag det!! Hittad det på en rea i nyköping kostade visserligen mkt iaf men 100:- billigare än annars.

Rosenblad i snön...

...från min p-plats hela vägen in till huset där Magnus stod innanför dörren med en bukett.
Så himla glad blev jag, vi brukar nog inte ge ngt på alla <3-dag. Men jag hade också en överraskning, framkallat och ramat in 3 kort.

Mamma Mu..

Vi har en Mamma Mu-ko minsann. Hon satt så en lång stund men ville inte titta in i kameran.

Oh what a night...

... som vi kallar bella notte! Inatt har jag jouren i ladugården och kollar så allt flyter på. Idag är det mkt lugnt, någon ko som ska mopsa sig bara och mota ut någon annan som vill in i mjälkningsfållan. Kor, kan jag ju berätta för de som inte vet, har olika hög rang i flocken och kan vara riktigt elaka, tex mota bort någon så den inte får äta unt so veiter.
Igår var det däremot full fart, Magnus och jag spenderade natten i ladugården <3 haha, inte så romantiskt. kvällen började lugnt men slutade stressigt med system-buggar i automatiska grindar mm. Vi blev avbytta av Andreas o Carro vid 03-tiden och i morse när jag vaknade(11:00 av att John ringde på dörren) kändes det som en riktig bakfylla.
Magnus föräldrar och syster kom dock på besök och hade med sig semlor. Delicious. Lite sömn på det och en Wallanderfilm så är jag superpigg nu faktiskt!

Ladugårdsstart 1/2-2012

I onsdags började inskolningen för 53 kor i nya ladugården och mjölkningsroboten, det känns verkligen att det var ett historiskt ögonblick även med visst vemod. Pappa började hjälpa farfar för 50 år sedan första gången i gamla ladugården. 50 ÅR!
De här tre dagarna har jag, Andreas, Carro, mamma, pappa varit där dygnet runt och bytts av med chans till några timmars sömn. Jobbigt men kul och det har gått bra. Andreas och Carro har dragit ett tungt lass, vi har pusslat med dagishämtningar mm.
Kossorna funkar rätt bra i sin nya miljö också, äta när de vill, sova när de vill och mjölka när de vill:D
Det är inte så soft som det ser ut att alla sitter och tittar på dataskärmar... haha.