Panna

Vi har inte lagt pannan i djupa vecka utan snarare slängt(släpat) ur den ur pannrummet för en nyare pjäs, efter mkt trix och många människokrafter fick vi in den nya. Den gamla är i pannhimmelen.....M kommer snart också vara det när nya installationen är klar. Storebror Anders är snäll och skruvar rör på sin semester från rör.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/2226009/images/2012/pic_5010ea109606ee0b5c000281.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/2226009/images/2012/pic_5010ea109606ee0b5c000281.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/2226009/images/2012/pic_5010ea109606ee0b5c000281.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/2226009/images/2012/pic_5010ea109606ee0b5c000281.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/2226009/images/2012/pic_5010f34e9606ee61e8000248.jpg" class="image">


Saft

Uppe med tuppen för att koka saft, bären är plockade hos grannarna och mormors saftmaja är lånad. Jag vill minnas att det var svårt att koka saft men har insett att det svåra för mormor var att se till att inga barn, i det här fallet mitt, brände sig. Kritiska momentet är ju att tappa upp saften på varma flaskor men idag har vi ju silikon vantar och grejjer. Vill ju gärna tro att det sitter lite smak i majan. Undrar hur många hundratals kok som mormor gjort...


Geocaching

Ormen är död!! Magnus skulle kliva över vårt stoppa-ormen-från-att-smita-runt-i-hela-huset-skydd i köksöppningen och då låg den där. Nu ligger den med krossat huvud i skogen. Nu ikväll har vi cyklat till Stöttasten och letat min första cach. Geocaching är för er som inte vet en typ av skattjakt man kör med gps. iPhone funkar kanon! Vi hittade en vid stenen, en vid Sköldinge kyrka och en vid Fridhem-cafeet. Cachen/skatten består av ngn form av plastbehållare med penna, papper så man skriver sitt geocach-namn & datum på när man hittar den. Det kan även ligga små "skatter" i som man får ta om man lägger i ngt av lika eller högre värde. Låg typ nyckelringar, luktsudd, utländska mynt och så i. Magnus ville lägga i sina öronproppar men jag hindrade honom. Kul grej om man gillar att vara ute i naturen då många ligger på fina och kluriga platser.


Jobbe

Sitter på jobbet i en ormfri miljö, sovit mkt dåligt inatt när jag till slut somnade vid 02 tiden:( jobbar 45 min till sen hem och kolla poolstatusen och se om det är dags för premiärdopp! Fy vilket tråkinlägg...ha, tills nu när jag kommer på att bästa Petra & Johan fått en liten pojkbebis som ska heta Elias! Stort grattis till familjen Hollström:D


Chock

Igår hade vi Alf & Charlotte här, paret vi köpte huset av, på middag. Jättetrevligt!!! De sa att det var mkt orm här och vi sa att vi bara sett en, den döda snokungen som Selda fångat. Nu får vi vårt straff, en levande snok på köksgolvet!! Inte min kopp med te! Jag VET att inte M kan göra ngt åt den från jobbet, vi tycker det nämligen är intressant att många ringer sin partner, vän, familjemedlem när ngt hänt fast de absolut inte kan hjälpa till, men denna gång ringde jag honom iaf. Jag har försökt fånga in den i askhinken och lyckades men när jag skulle stjälpa upp den så smet fanskapet ut på golvet. Jag höll på en lång stund(inte så lugn som jag velat vara) och till sist tänkte jag att jag skiter i om det blir märken i köksgolvet nu slår jag ihjäl den! Ståendes på 2 köksstolar tog jag sats och träffade lite varpå ormen ringlar in i ett hörn och FÖRSVINNER IN I ETT HÅL UNDER KÖKSSKÅPEN!! Nu ger jag upp, M säger att den är där inne någonstans men nu sitter jag i hallen på en stol(fötterna upplagda på en annan) och accepterar att denna situation kan jag inte hantera. Väntar på M som slutar om 10 min och hemma om 30, jag tycker mig höra ngt ljud ibland från skåpen..... Vet att jag har många emot mig när jag säger att döda ormar är bra ormar, nu är det en snok men jag slår gärna ihjäl huggormar om de kommer in på tomten trots att de är fridlysta.


Ny utsikt

Nya glajjer är som att putsa fönster, man ser så bra "ut" helt plötsligt! M tycker att mitt glasögon-jobb(vad jag ser ut att jobba som med dessa glasögon) är lärare, jag drog till med basist (manlig)i ett 70-talsband med plyschdräkt, utsvängda ben och långt lockigt hår....


Träningsvärk

Imorgon kommer jag ha träningsvärk, tränade styrketräning för första gången på flera år, men skönt! Kännes bra att ge på musklerna ordentligt, ja det kommer väl ta ett tag innan jag vågar göra det.


Möhippeskadan

Jag gillar ju blått men detta? Nja...


Bakis-söndag!

Bästa Ida blev nappad igår och en helt tokrolig dag blev det med femkamp, nakenman-kroppsmålning, mat, småbus och utgång på Harrys så idag var det trötthet och bakis som dominerade. Men tro inte att jag legat och högat mig, nej nej! Städning fika med Ann och Johanna, plockat jordgubbar handlat mat och nyss tryckt en film, Shutter Island. Goooodnajt!


Varför...

...skulle jag få vara glad heeeela dagen? Det var ju så länge sedan att det är ju synd om jag skulle få vara på bra humör hela dan!!


F-s j-a h-e.....

Har med största sannolikhet tappat 1000:- på stan någonstans. M undrade om någon kan ha stulit dem men tveksam då borde de ha tagit IPhonen med. Väskan låg i bilen när jag var hos Ida o Anders, men då måste jag ju glömt låsa?! Letat ihjäl mig hemma efter dem men säkert lönlöst....FUCK!!!!


Utslag...

Jag är allergisk mot mycket som ger utslag...på vågen! Mitt bästa Dr Phil uttryck är (översatt) du kan inte förändra det du inte erkänner. Jag har erkänt att mitt sockerberoende, ätstörningar bara är ett symptom på underliggande oro och ångest. Därför kommer inga dieter i världen hjälpa mig och nu så försöker jag känna efter innan hur jag kommer må både fysiskt och psykiskt efter jag ätit vissa saker. Min favvofrulle nu är skivade jordubbar & banan varvat med 3 msk vispgrädde. Som ni ser blir det snart bad på backat!


Security...

Av säkerhetsskäl får dessa varelser vara ute på natten, lr rättare sagt de kan gå ut genom kattluckan men inte in då de har förrärat oss med 2 levande sorkar, 1 levande fågel, 2 döda näbbmöss, 1 död fågel. Allt har kommit in på natten...

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/2226009/images/2012/pic_4ffe6813e087c3195b00143f.jpg" class="image">


Första skörden.....

....från trädgården. Om en affär(TYP ICA MAXI) säljer etiketter till sylt- och saftflaskor bör de väl kunna sitta fast på sylt- och saftflaskor utan superlim?? Men jaä int bitter.....


Snabbuppdatering

Lite problem med bloggappen på sistone men verkar funka nu. Vad sker? Ja jobb ungefär, jobbar tråkpass 11-20 den här veckan. I helgen var vi på fest hos Anders&Julia, sov över där och fick hotellfrulle i princip. På natten blev det bad i sjön, årets första dopp för mig(!) brukar ju vara i allra senast i början av juni. På tal om bad så ska denna få bo hos oss bredvid altanen, den är vääääldigt blå bara så tips mottages tacksamt hur att fina till den:)