44 dagar

Det är deadlinen för bebis(vilket betyder att det är 54 dagar till julafton). 
Förövrigt så fyller min mormor 89 år idag! Hurra hurra hurra hurra!! 


Inget....

...är som väntans tider! Vad man än väntar på....

Utelåst

Står på trappen nu och väntar på M.....Jag gick ut för att klippa naglarna något jag alltid gör utomhus och eftersom jag 2 gånger när M kommit hem sovit så hårt på soffan att jag inte hört när han i princip skrikit så var inte dörren upplåst. Vi har en nyckel ute men  då behöver jag alltså knata en bra bit...barfota...i regn....för att hämta den.Dröm

Inatt föddes en bebis-tjej i drömmen. Hon såg ut som en av mina brorsöner så som han såg ut när han föddes. Amningen funkade direkt och eftersom barnmorskan sagt att bebisar kan sova nästan hela första dygnet så åkte jag på födelsedagskalas hos min farmor och bebisen fick vara kvar på Lunda...själv, då jag kom på mitt i kalaset att jag glömt säga till mamma att passa henne!! Den här texten skulle kunna vara en finn-fem-fel-text, fast med fler fel! 

När kommer bebis?

Här är tippningarna som finns nu, jag tror att Annica ska föras in den 30/11?? Eller:D

Konstaterande

Jag har ju ett gott öga till Martin Emtenäs (programledare i naturprogram) och nu såg jag precis honom i en intervju och karl'n säger att hans bästa djur är..*trumvirvel*..grodor!! Sorry Martin men det kan alltså aldrig bli vi:D Tippning

Idag är första datumet som tippats att spädis ska komma ut. Vi får väl se Tove om det blir på din födelsedag:) 
För övrigt längtar jag till ikväll och Alla tiders hits-finalen OCH ugnsbakade äpplen med mandelmassa och vaniljglass! Kan låta enkelt men det är precis vad jag uppskattar nu, lugn & ro.
Alla inbokade grejer(som inte var så många faktiskt) är avbokade. 
Det enda inbokade är nästa helg och jag har lovat kusin Hanna att jag inte ska föda i kyrkan när min lilla Gud-unge Melvin <3 ska döpas. Hahaha!!

Magen

Sonicen tycker att magen är något som inte riktigt passar i hans liv när han vill ha gos i knät. 
Själv är jag glad att den är där då det i måndags blev drama med akutfärd till Eskilstuna där jag fick stanna i 2 dagar för observation. Jag har fundert mycket på om jag ska skriva om det här och kanske återkommer jag om det mer.
Det viktigaste är att bebisen mådde bra(och jag)hela tiden. Själv är jag så glad över att jag har gjort tanke- och målbildning och vågat tänka mitt skräck-scenario och hur vi skulle hantera det för nu hände det!! Jag är imponerad över mitt och M:s lugn och fokusering i situationen och det tänker jag ta med mig till födseln. 
Jag fick ju en förkoll på förlossningen i E-tuna också och jag tycker att allt var bra, visst var jag lite avundsjuk och väldigt nära livet båda nätterna då jag hörde krystande som följdes av spädis-skrik(jag tajmade in det pga kissnödighet, annars sov jag som en stock)Helt otroligt, det händer liksom på riktigt!!
Sköna söndag

Det händer inte mycket på backat idag inte, jag väntar på Bonde söker fru-reprisen då jag blev jättedålig i onsdagskväll och däckade i sängen. I eftermiddag blir det volleyboll-premiär för KVK och det ska jag åka på. Ja som ni hör, inte mycket action....

Vakna

Jag och spädis är vakna, efter att ha sovit bra i tre nätter så är det dags för fullmåne såklart. Att drömma är ju en gravid-grej man läser om, alltså drömma på natten. Jag är van "drömmare" då jag ofta kommer ihåg vad jag drömt men nu är det lite mer tokiga drömmar. 

Inatt så skulle Blondinella föda i Tyskland och egentligen behöver man ha med sig en gåva för att få komma in på förlossningen men eftersom Tyskland snodde allt kyrksilver från Sverige i andra världskriget så har vi dispens. Hahahahahaha!!!!


Fundrar

Ligger nu och funderar på namn, det är så svårt. Namnburken gav föga utdelning, endast ett tjejnamn vi båda gillade och sedan har diskussionen bara stannat. Eller så får vi väl göra som Beckhams och döpa efter vart lill-hjärtat blev till!

Konsekvenser

Hade jag åkt själv till Ullared(med Elin) när det var bestämt hade det:
1. Blivit billigare! 
2. Inte varit så j-a tråkigt på kvällarna nu för då hade inte M köpt GTA! 
Imorgonkväll är det dags för ett snack om förhoppningar och tankar om förlossningen mm. Något som tydligen måste bokas i förväg pga ovanstående punkt 2. 
Igår frågade jag nämligen M vad jag är räddast för (gällande förlossningen tänkte jag och det ÄR ngt jag berättat för honom) men hans svar var grodor......Himlarns Lycka?! Eller?! 

Någon

Någon kommer sura lite för att jag har eldat i pannan....samme någon kommer däremot inte sura för att jag har rensat avloppen i badrummet...konstigt....

Dröm

Inatt drömde jag att jag vaknade och det var dags att åka till BB, men att jag tänkte: nej nu sover jag ju äntligen så jag tar det imorgon...haha. Hoppas jag kan vara lika avslappnad när det är skarpt läge! 

Dålig dag?

Den här dagen kommer bli en pissdag det gissar jag redan nu eftersom jag är vaken och på mycket dåligt humör! Varför i h-e kan jag inte få sova och om någon ens hinner tänka nu att: ja det blir ju inte bättre när spädis kommer, så förekommer jag dem med att säga att då finns det en anledning och syfte med att vaken....
Det är j-t lite KASAM i mitt liv just nu...

Babyskydd

Idag visade det sig att vår bil inte alls har isofix-fästen fram på passagerarsätet. Imorgon blir det till att ringa Toyota och kolla då det tydligen är vanligt att det är förberett för att sätta dit fästena om de inte redan sitter där. Det är bäst för bilen att det är förberett då jag annars hotat med att den ligger på blocket innan solnedgången! 

Bakning +

Fikabröds-bakning här på backat har övergått till lite mer hard-corebakning. Matbröd, och nu har jag experimenterat fram den perfekta blandningen av råg- och vetemjöl för lagom fluffiga rutor! Ok

UL nr 8 blev godkänt! Bebis är liten men på rätt sida ok-sträcket! 2 läkare varav en var rätt ny på att tolka och mäta ultraljuds-siffror höll på i 25 minuter och grejade varpå jag nu känner mig som överkörd av en ångvält. Stopp på TunaPark och inköp av spädis-ytterkläder blev det innan hemfärd och nu upphämtning av Magnus på Volvo-jobbet:D 

Morgonrutiner

Idag har jag hunnit äta frukost nr 1, gjort mentala förberedelse-övningar inför födseln såsom att skriva ner mina rädslor och sedan komma på konkreta strategier för att hantera dessa. Jag tror mycket på mental förberedelse, avslappning- och andningsövningar och det är ju som med allt annat: tränar jag blir jag bättre! 
Nu börjar jag bli trött iaf och att jag har börjat somna om vid 6-7- tiden känns bra, även om jag känner mig halvt jetlaggad senare under dagen.

Bassning

Barnmorskebesök idag, alla prover visade bra utom ett! Håll i er! Jag äter för lite!!! JAG, Liza-Marie Larsson äter för LITE! Nej men jag blir inte förvånad då jag i princip bara äter frukost, lunch och middag och eventuellt en frukt eller en av mina småsmoothies från Ica. Jag har ju läst att man behöver äta ett matigare mellis extra nu och M blängde på mig då jag sagt till honom vissa dagar att jag kanske inte äter tillräckligt.
Omstrukturering av måltider är nu gjort på backat! 
Bilden är mina småsmoothies som Ica gömmer bland drinkmixerna. Toppen att ha med jämt:D 
Av längtan till dig...

Att komma hem från Ullared och packa upp alla bebissaker är en plåga för längtan-kontot!!! Vi hittade mycket av det vi skulle ha men en del, framförallt ytterkläder fanns inte. 
Till mig själv har jag handlat ungefär 3 saker...trosor, pannband och ett par yllesockor och det känns lite märkligt att fokus är på något helt annat.
Här är lite av det vi hittade, ja och vad mamma hittade då även hon gick loss på baby-klädavdelningen! Rynka pannan

Imorgon åker vi till Ullared med mamma, pappa och Anton. Jag känner en viss oro då foglossningen bara blir värre och ikväll gör det mycket ont. Men det har inte suttit i flera dagar utan efter en dålig dag följer oftast en bättre av någon anledning. Det blir ju sämre av att sitta dock så vi får se hur bilresan går. 

Seriously

Seriously...i sann Grey's Anatomy-anda ropar jag det nu när jag är klarvaken, som vanligt TROTS att jag somnade vid 23 igårkväll istället för 21!
Häromdagen var jag på info-föreläsning om förlossning och bm rådde mig att prova akupunktur för sömnproblemen. Wihoo, nu kom tidningen, sent idag:O 


Tankar

Det slog mig att det är bäst för bebisen att den kommer ut och mår bra(skriver inte frisk för det är väldigt definierbart) så att allt är värt något! Mycket har påverkats av graviditeten (negativt) och jag har kommit fram till att jag hatar själva graviditeten utan att inkludera bebisen. 
Jag tänker iaf använda mig av hatet vid förlossningen för varje värk som kommer är det en värk längre från graviditeten:D 
Kontroll i Eskilstuna förra veckan visade att ett mått på bebisen låg i underkant för vad som är normalt och det betyder ingenting om måttet blivit större nästa vecka då jag ska dit igen för ultraljud nummer 8.