Inflyttningsfika!

dsc00307 (MMS)

En liten kakbuffé dukade vi upp, då jag inte orkat ha en inflyttningsfest så blev det så istället och då jag vet att många av de som var här håller koll på min blogg så vill jag/vi passa på att tacka för alla fina blommor. Det står tulpaner i hela lägenheten. Massa fikabröd har jag satt i mig och någon känner nog igen sig när jag säger att det blev en kakbit till när lugnet lagt sig i boet. M hade verkligen rätt i att jag inte behövt baka kladdkakan i panik 1 h innan alla kom då jag inte trodde det skulle räcka.


Vinprovning!

dsc00305 (MMS)

Nu provar jag om jag blir snurrig på den här ynkliga lilla skvätten! M passade på att svepa ett glas mjölk såhär på fredagskvällen:D


Checkpoint

Jag hade mina aningar att jag inte gått ner men hoppades verkligen att jag inte gått upp, jag har haft magont lite varje dag och känt mig uppsvälld liksom. Väldigt förvånad när vågen visade 78???!!! Jag vet inte om jag tror på det faktiskt, det blir kontrollvägning i morgon. I vanliga fall hade jag blivit ledsen och "gett upp" men det här resultatet känns så galet. Jag återkommer i morgon kära vänner!

Liza vs Chokladen 1-0

Åkte bil från Vingåker ikväll och kände när jag närmade mig staden att jag var emlig och behövde choklad, jag hade ställt in mig mentalt på det(som jag sagt tidigare är jag tröstätare), alltså en 100-grams-chokladkaka. Nu skriver hon nog fel tror ni men det är inte svårt att äta upp en hel sådan, ganska lätt speciellt om jag är emlig. Jag hade ett ärende förbi bankomaten och kände mig sämst i världen och det stoppet gjorde att jag ändrade mig angående chokladen. JAG gör mina val! Jag kände så tydligt att min hjärna vill ha choklad enbart av emotionella skäl!!

Avbrutet pass:(

Jag var superladdad inför kvällens box-pass med lillasyster L, trodde jag ja! Ha! Efter 45 minuter och två avbrott där jag trodde jag skulle svimma så beslutade vi oss för att avbryta passet. Väl hemma spydde jag och känner mig helt matt nu. Men all cred till de två ledarna på Friskis som såg till att jag fick i mig energidryck och dextrosol fort. Dagen förövrigt var trevlig, J kom och våldgästade på förmiddagen och följde sedan med och åt sushilunch med I länge sedan jag åt sushi, det är så gott!

Måndag

Idag är en jobbig dag, ny sjukskrivning blev det. Jag borde ta en promenad eller något men orkar verkligen inte. Jag tror att det blir ett bad istället nu för att slappna av lite.

Lite naturgodis. Ligger i gråzon har jag m...

dsc00182 (MMS)

Lite naturgodis. Ligger i gråzon har jag märkt, iaf ikväll. Ha!


7-års kalas med kakor och glassbomb minsan...

dsc00178 (MMS)

7-års kalas med kakor och glassbomb minsann. Gott!


Snygga underkläder!

Snygga underkläder va?? Skidunderkläder!

Checkpointfredag

Då var det dags att avslöja veckans läge....trumvirvel.......-1,2 kg. Tada! Så himla skönt! Jag har ätit jättebra i veckan och det känns bra i magen. Någons mage som inte är bra är kära M:s. Nu har han smalnat av och jag är orolig faktiskt eftersom oklart vad det är.
I övrigt idag så blir det nog Fuego-dans på friskis i eftermiddag om psyket tillåter. Igår tog jag en lång stavgångspromenad och hade laddat ner en ljudbok och lyssnade på, Martina Haag:s Fånge i hundpalatset, tokroliga krönikor ur hennes liv.
Igår handlade jag även risifrutti och några bars, (risifrutti som M ville ha). Sista tiden har jag läst Katrin Zytomierskas blogg då hennes disciplin i träning är motiverande och hon går enligt LHCF-metoden. jag följer inte det slaviskt men det är en stil som passar mig då jag gärna äter Kött/fisk/fågel med någon typ av matig sallad utan pasta, potatis, ris. Iallfall så skrev hon att hennes pt sagt att en kolhydrat"fix" innan träning var okej såsom ngt sött eller en bar. Nu ligger de i kylen och LOCKAR mig! Mitt sötsug har åter överlistat mig MEN nu när M varit hemma så har jag berättat det så nu vet han att jag bara får äta dem en timme innan träning så vi har LURAT tillbaka på dem! HA!

Sockerabstinens BIG time!

Jag sitter här och funderar på om jag inte skulle ta och äta socker med sked ur paketet iallafall? Varför blir suget starkt på kvällen för? Är det något undermedvetet att man ska bunkra för att klara natten, från stenålderstiden kanske?
Kaffe kanske då istället!
Äh ni får ett lunch/middagstips först. Fräs en halv lök och en hackad vitlöksklyfta i en kastrull, häll i Findus frysta gröna ärtor och slå på vatten 3-4 dl. Koka några minuter, slå på matlagningsgrädde (valfri fetthalt) några matskedar creme fraiche örter och mixa hela kalaset så att soppan blir slät. Släng i en näve färska räkor, ät och njut!

Träning och bad...

Idag blev det ett medelpass på Friskis med lillasyster L och sedan for vi till Bråten och hoppade i en varm badtunna=skönt för trötta muskler.
Flera har kommenterat min motivationsplan och det gillas. Jag har faktiskt inte alla delmåls"presenter" klara ännu till mig själv. Det jag längtar mest till är -8 kg (förutom slutmålet förstås)Leila bakar-förkläde. Längtat lääänge efter det! Men vilken färg?
Leila bakar-förkläde!

Motivationsplan

dsc00304 (MMS)

Någonstanns i huvudet har jag läst att det är viktigt med mål och belöningar så jag gjorde en mycket tjusig motivationsplan med rosa och glittrande fjärilar(bara det blir man ju glad av) Varje fjäril symboliserar en viktminskning och när det är nådd så får jag det som står under. Det sitter även en bild på mig från några år tillbaka som jag blir glad av att se. Jag kommer självklart meddela när jag når ett fjärilsmål.


Helgslut...

Igår mådde jag mycket bra och dagen bestod av firande. Kära vän P som tagit examen och I & A som fyllde år i veckan. Jag träffade många vänner som jag inte träffat på länge och det blev många välbehövliga skratt!
Nyss fixade M kaffe åt mig fast jag redan druckit morgonens ranson, var så sugen på mer. MEN hela koppen råkade jag slå ut över bordet, mattan, soffan och M:s fot. Tur att han hade sina termotofflor på sig så brännskador undveks. Däremot märkte vi båda ngt väldigt positivt. I vanliga fall hade jag svurit och skrikit ord som syftar på vissa manliga kroppsdelar. En liten seger i sig! I eftermiddag väntar någon form av träning, stavgång följt av att prova på Yoga kanske, har varit sugen att prova det länge. Men samtidigt finns nya danspasset fuego också, hmmm svårt val.

Checkpoint

jag gör pinan kort och skriver 77,4 kg. Inte helt oväntat för har varit en konstig vecka och trots att jag varit hemma. Men avsaknad av aptit gör att jag småäter hela tiden. En macka hit och dit och det är ju inget vinnande koncept direkt. Men igår tränade jag mycket iallafall och känner mig pigg nu på morgonen. 1 h danspass på F&S och sedan HÅLL I ER volleyboll i 1,5 h. Jag trodde volleybollen skulle gå dåligt men det sitter liksom i ryggmärgen och låg ofta som en rem mot golvet och räddade bollen! Yeahh!! Det känns idag och därför ska det bli vääldigt skönt med massage senare idag.

Ny frukost

Nu på morgonen när jag skulle bläddra till nyhetsmorgonen på burken så stannade jag till på Rachel Rays program på 3:an då de precis råkade säga frukosttips. Omelett med hackad tomat, spenat, det såg så gott ut och jag hade det hemma så två minuter senare var min frukost klar. Jag hade även färska champinjoner i. Prova vettja!!

Lätt lunch

Sitter och käkar lätt lunch, lätt för att det är kyckling med färska champinjoner, färsk broccoli som stekts ihop med en klick creme fraiche, ruccola-och spenatsallad. Den är även lätt för det är rester från gårdagen som sparats, bara plocka fram och hacka i sig. Haha! I vanliga fall brukar det paketeras till en matlåda för en viss M som sedan glömmer den hemma och  så står den i kylen tills den kan gå ut av sig själv. Bra med lätt lunch då min kära vän J kommer i eftermiddag och jag har lovat henne scones.

Idas musli!

dsc00171 (MMS)

Ett jättegott recept på müsli får ni här på söndagskvällen. 5 dl fiberhavregryn/vanliga havregryn 5 dl rågflingor 1 dl havrekli 1 dl vetegroddar 1 dl solroskärnor 1 dl krossade linfrön 6 msk honung 1 dl matolja 2-3 dl vatten mandel och nötter efter smak kanel och kardemumma efter smak (ta rikligt) Rör ihop allt och rosta i ugnen ca 30 min 175 grader. Rör om någon gång.


Bakslag

Som ni ser är klockan 06:08 ungefär och hade det varit en god morgon hade jag önskat det nu säger jag bara morgon till er. Nu har jag varit vaken sedan strax efter 03:30. Jag somnade vid 23:30 och vaknade ungefär 4 gånger fram tills dess då jag inte kunde somna om. Jag kan koppla det till miss-av-medicin-hela-dagen-igår. Huvudvärk och rastlöshet när vinterstaden verkar vakna till liv utanför... Jag vill bara somna!
Fick nyss lite tröst av varm trygg M men vill inte väcka honom igen. Stor ledsamhet på Fortunagatan...

Kaffe utan mjölk...

Nyårsaftonskvällen firade vi med A & J på deras gata i stan, med supergod 3-rättersmiddag. Jag har mått sådär vet ju de som känner mig och att då få åka bort och omhändertagen var så skönt. Efter Grevinnan och betjänten samt lite spel (som J vann förövrigt) så serverades jag kaffe. I vanliga fall dricker jag kaffe med mjölk men det var dåligt med det sistnämnda i deras kylskåp. Jag är inte så knusslig så då dricker jag utan och HÅLL I ER sedan dess har jag inte haft mjölk i kaffet alls! Jag tyckte det var väldigt gott utan!
Jag bjuder på ett frukost-/mellistips: Blanda keso med en tärnad apelsin och strö kanel över! Supergott.

Checkpointsmåndag

Utgångsläget för 2011 är:
Vikt 76,3 kg
Midjemått 86 cm
Nästa ckechpoint kommer redan på fredag, egentligen lite snabbt inpå men så får det bli iallafall.
"Inget ont som inte har något gott med sig" heter det ju och jag äter ju vissa mediciner nu där en vanlig biverkning är aptitförlust samt viktminskning. Yeeay!

Hemmaträning

Efter en joggingtur på 25 minuter blev det lite mage/rygg hemma. Bra jag!
P.s i morgon kommer en startcheckpoint för 2011 fast det inte är fredag D.sEfter 25 min löpning blev det lite mage/rygg hemma!  P.s i morgon blir det en startcheckpoint fast det är måndag D.s

2011

Gott Nytt År!! Nytt år, nya möjligheter. Jag har nu bestämt att det ska bli lite ordning på det här blogg-torpet, eller mer att jag lämnar positiva checkpoints. Tanken är att jag till sommaren ska kunna använda alla mina fina sommarkläder som hängt oanvända i garderoben. Har inte slängt dem för att de är fina (och köpta på MQ och Sisters= dyra var de allt, men de blir ju inte billigare av att vara oanvända) Jag tänker inte göra stora förändringar i mitt leverne som gör att jag tröttnar efter 2 veckor(självinsikt). Fredagar blir checkpointsdagar även om jag tror att det inte gått bra. Jag har nu valt bort godis, snacks och fikabröd som inte är hembakat. Jag är en sucker för fika och klarar inte av i längden att låta bli helt så istället för att lägga dåligt samvete på mig själv så unnar jag mig när det är hemgjort och bakat med omsorg.

RSS 2.0