Snosa bebis

ÄNTLIGEN! Idag fick vi snosa på lilla Elsa! Lilla fina unge<3
Leo fick en present också, fina rävtofflor! 
Herrbesök

Ja det är minsann en fasligt rännande på karlar här på backat och gapar gör de också! Små katt-karlar!! 
Det blir ju iaf inga ungar för Selda och jag trodde på något sätt att de kanske inte lockade till sig hankatter om de är steriliserade för så är det ju för människor.....NOT. Haha! 
Sonic bryr sig iaf inte och går efter ordspråket bättre fly än illa fäkta. Han är en försiktig krake som hellre ligger och purrar inomhus. 


Frisk morgon

Nu är vi nog friska men jag släpar med mig magont varav det tidiga blogginlägget. Läste lite bloggar och fick en rabattkod (SEBAB31009)från Lindex i tips av Hanna Runesdotter som ger 30% i rabatt utöver deras kampanj nu handla barnkläder för 300kr så får du 100kr i rabatt. Så knyttet fick en liten hög med kläder i nästa storlek inför sommaren. 
Den här roliga tröjan ska han även få. 
Sedan vill jag bara säga att jag inte alltid korr-läser inläggen innan jag skickar iväg dem vilket ju gör att underbara autokorren byter till ord den gillar bättre:-/Älskar!!
Färdig

Nu är jag KLAR med magsjukan!! Dessvärre vet jag inte om den är klar med mig:( Inatt fick jag ett bakslag så att jag allvarligt övervägde att sova på toaletten!! 
Grabbsen har varit iväg och handlat så för första gången var jag hemma själv sedan knyttet föddes. Jag har ju varit iväg själv men inte hemma. Snart kommer svärfar och sågar ner stora björken på framsidan av huset, den är tyvärr dålig vilket är trist för den ramar ok huset väldigt fint! 

Tankeverksamhet

Häromdagen tänkte jag lägga upp en bild på knyttet från babysimmet och skriva lilla grodprinsen, men grodor är ju mitt värsta djur tänkte jag så det går ju inte eller ja står jag öga mot öga med en haj så skulle jag nog välja en groda istället...men hallå man står väl inte öga mot öga med en haj...men vad gör hajar då? Hovrar i vattnet eller bara flyter....
M skakade på huvudet och lämnade rummet för att 10 min senare komma in och fråga varför katten Jansson heter så i Bamse.... 
Ja sådär håller vi på....

Match

Magsjuka vs Eklöf/Larssons 1-0

???

Jag undrar vad det är? OM det är något på gång vilket vi inte hoppas:( 
Nu efter babysimmet så mår jag illa och har en olustig känsla i magen. Jag vill inte bli magsjuk! Det positiva är ju att M har repat sig lite. Det negativa är att jag ytterligare en gång fått ställa in simmet med Annica:(
Vi ska simma två gånger i veckan men jag har blivit stoppad 148 gånger känns det som pga olika sjukdomar och åkommor. 

Sjuk

Jaha då var dagen här när vi ÄNTLIGEN  skulle få snosa på lilla Elsa ELLER så kan ju folk bara bli magsjuka i familjen istället....håll tummarna för att jag och 64cm-människan slipper är ni snälla! 


Påsk

Vi har varit på rally i Norrköping och tittat då M var medåkare, nu väntar vi på mina föräldrar som ska komma hit och äta. Ingen traditionell påskbuffé utan sparrissoppa och knaperstekt bacon till förrätt och ugnsbakad lax, rotsaker med timjan och citronhollandaise till varmrätt. 
Jag färgade ägg häromdagen, blev ganska nöjd men jag hade gärna gjort fler färger men orken tröt. 
Sjuka Del 2

Knyttet har varit riktigt dålig och igår blev jag orolig, vi har haft kontakt med BVC och 1177 under förra veckan och helgen. Det har känts ok och vi fick inga råd direkt som vi inte tillämpat eller hade koll på, men igår slutade han äta! Han hade inte ätit mellan 02-11 och när han vaknade till var han väldigt slö. 1177 skickade oss till MSE och barnakuten. Där satt vi mellan 14:30-22:30! Helt vansinnigt!! Personalen var otroligt bra och vi förstår ju att de jobbar så fort de kan men det kan inte vara rimligt att sitta med småttingar i 8 timmar, första kontakten och undersökning fick vi efter 3,5 timme. 
Massa andra småttingar i väntrummet en så liten som 10 dagar.
Det som kändes sådär var att knyttet helt plötsligt piggade på sig, lekte och åt och det kändes som att vi var där i onödan, skulle vi åka hem eller stanna?
Läkaren var jättebra, effektiv men personlig:D
Idag har han inte feber, wihoo, och nosen är som en öppen kran så nu hoppas vi på att kroppen rensar bort sjukan så vi får fira påsk och träffa kusin Viktor(+ alla andra såklart). 
Jag tänker inte ens nämna att båda M och jag varit dåliga också utan ignorerar det totalt i hopp om att sjuket försvinner då! Sjuka

Knyttet har varit sjuk sedan i tisdags men idag var han mycket piggare och tom lekte som vanligt flera stunder, jo hej du! Där ropade vi hej innan vi kommit över golvbrunnen(gammalt kärt Wreta-ordspråk) vid 23 tempade han 39,1 var slö men åt en hel flaska vilket kändes bra, en timme senare var tempen 38,5. Han har haft ont i magen nu och varit så ledsen så ledsen och hängt Tiger in the tree på mig tills luften bokstavligt talat gick ur honom. Nu sover han men jag är piggelin:( 
Vi hoppades ju på att få åka och snosa bebis i Nypan på söndag. Elin och Nickes lilla Elsa har kommit<3 <3 <3 
Jag får helt enkelt säga till knyttet imorgon att ska han hälsa på små flickor måste man vara frisk! 
Varje dag

I Sex and the city (filmen tror jag) så pratar de om lycka Charlotte säger att hon är lycklig varje dag: Not all day, but every day! Precis så känner jag och tacksamhet. 
Vi pratar mycket om det härhemma och stannar upp hela tiden i stunden, det känns otroligt bra.

Åsikter

Jag funderar allvarligt på att möblera om här hemma! Flytta soffan och stora tv:n upp till vardagsrummet häruppe(vi har suttit där nere ca 5 ggr sedan knyttet föddes), skrivbordet till nedervåningen och matbordet i vardagsrummet får då bo i liljekonvaljrummet. Det får inte plats i vardagsrummet om soffan kommer upp. Ni som vet hur det ser ut hos oss får gärna komma med åsikter/synpunkter. M har gett mig fria händer med att flytta om....

Dopet

Den som väntar på något gott, eller? Jag lovade ju innan att jag skulle skriva om dopet och nu måste jag få skägget ur bandspelaren! 
23/3 döptes lillknyttet till Leo Erik Magnus i V. Vingåkers Kyrka. Magnus efter pappan, Erik efter farfars far, farfar, morfars farfar, morfars far, morfar och morbror och Leo behöver ni inte fråga om för det vet i sjuttsingen varför. 
Ett familjekrig hade pågått vilken kyrka vi skulle välja Floda vs Vingåker och jag lade ut mitt trumfkort med att min mormor kunde vara med i Vingåker och M restade sitt case fort. Tyvärr så gick mormor bort i januari så hon hade varit med var vi än varit <3
På fredagskvällen messade de som skulle sjunga och spela för att meddela att de eventuellt var sjuka och avbokade för säkerhetsskull....Efter en stunds ledsenhet så använde vi Facebook och flera personer hörde av sig för att hjälpa och till slut ställde snällaste Hanna Runesdotter upp och sjöng Sonja Aldéns Välkommen hem. 
Knyttet skötte sig bra i kyrkan, han ser ju som vanligt skeptisk och uttråkad ut. Han suckade lite, hostade lite och kräktes lite på prästen. 
Prästen Per Hökpers pratade om Emil i Lönneberga och drog paralleller till kristna tron och Gud. 
Dopfikat efteråt bjöd på bullar, småkakor, apelsin-pannacotta, äppelkaka och tårta, gästerna verkade mätta:D 
Finfina doppresenter fick knyttet alltifrån traktorsparbössa, Mini-Kånken, kastapö, nallar, böcker, målad stol, briotåg mm. 
Vi hade gjort små kort på borden, ena sidan ett kort på knyttet som nyföding och på andra lite info om honom, hans namn och dopklänningen. Dopklänningen har förresten min mamma sytt till min lillebror Anton och vår farmor har broderat på den. 
Knyttets faddrar är Anton och Lisa. Kusiner

Vi har haft hotell-verksamhet här inatt!Sittvagnen

Liten skitglad kille i sittvagnen som vi monterade igår!