Suck

Vi skulle gå Valsta-rundan nu på kvällskvisten och katterna sprang ikapp oss=vända om för att slippa katter VS hund vid hästgård. M boddar i vardagsrummet nu och jag tappade takten var katten har jag lagt den?!


Vardag

Idag blev det träff med Petra + 3 barn på stan. Vi strosade runt och till fikat slöt Johanna upp och vi bestämde att en julpysselsöndag ska bokas in med glögg, glitter och smällkaramellstillverkning! Det ni!
Sedan släpade jag mig till gymmet för crosstraining, solning mm och när jag ska gå därifrån står bästa Maddis och löser kort! Nu är det många kändisar på World Class vill jag lova:D


Mormor

Idag fyller min älskade mormor 88 år! Viola Cecilia, hon har fått 12 barn med en 40 år äldre man. Mamma föddes när morfar var 80, många reagerar med vilken krutgubbe. Nu vill jag rikta ljuset mot mormor som fick barn vartannat år, ammade alla i 2 år och hade i över 20 års tid en som höll i kjolen, en på armen och en i magen. De bodde först i Vingåker på Repslagarvägen och morfar var Sveriges sista repslagare och sedan i Lunda skola nära mitt barndomshem.
Ett otroligt tufft liv efter vad jag fått höra och läsa, alltifrån tvättning till folk som skickade hemska brev. AVUNDSJUKA för att mormor och morfar hade mkt i barnbidrag, som att det bidraget räckte till någonting.
Mormor har aldrig klagat och då menar jag ALDRIG. När hon ramlade ur rullstolen pga felhantering av hemtjänsten och bröt båda armarna och benet som inte är amputerat så hon när man frågade hur hon mådde:
- Jodå, det får duga.
Nu bor hon på ett äldreboende i Vingåker och ikväll ska jag och mamma dit.
Det finns ett talesätt som säger att en mamma kan ta hand om en mamma kan ta hand om 3 barn men 3 barn kan inte ta hand om en mamma. Mamma och ett par andra syskon är mest engagerade och några verkar inte bry sig ett dugg, det finns en i varje familj, flera i min!


Besked

Idag kom beskedet jag väntat på i drygt 5 veckor och tyvärr är det inte ingenting.
Cellförändringar är det och läkaren vill inte operera bort det pga att jag är så ung(yeay?) men kontroller varannan-var tredje månad är det som gäller för att se så det inte utvecklas till mer förändringar eller cancer. Det senare är mer ovanligt och nu har jag förstått att cellförändringar kan man minsann ha hela livet utan att det är farligt och inte betyder cancer. Skulle det utvecklas till det(vilket oftast tar flera år) så kommer det upptäckas pga kontrollerna. Lite lugnare men det här standby-läget-väntandet kommer alltså vara en del av mitt liv och det suger!


Aj aj

En promme innan frukost blev det idag och nu några timmar efter så värker, spänner och sträcker det i skadefoten. Dags för balansövningar, lycka för Google och rehabsökning!


Slö

Idag har varit en tofflardag, flappra runt hemma i mjukisar och inte göra något. Somna en stund när man vill, kravlöst.
Provet blev sådär, hade högre mål på poängen än vad resultatet blev så surar lite för det.
Igår firade vi Henke som jag jobbade med på Wreta med fest på samma ställe. Det var så kul att vara där som gäst och träffa ex-Wretingar, av alla 30 pers som var där så kände jag ca 6 st bara men det är så kul att träffa nya människor, en riktigt skön mix av folk!


Klarvaken

Inatt hade jag insomningsproblem igen, jag kom att tänka på hur lätt jag hade kunnat ramla ner från en stege på bygget för ETT ÅR SEDAN den dagen jag klättrade upp ca 6-7 m 30 ggr och hur ont det hade gjort om jag ramlat ner i betongen. Men ALLVARLIGT, VARFÖR tänker jag på det NU??? Jag var inte rädd då bara fokuserad, kanske för att storebror inte vågade och någon var tvungen.


Somna fort

För imorgon ska jag skriva högskoleprovet, inte nervös alls, bara något som ska prickas av.


Brrrr

Det är konstigt hur man kan vänja sig, igår på dagen tyckte jag att det var lite svalt inne och kollade termometern....SVALT!!! 15,7 grader inomhus!! Det är inte det kallaste vi har haft inne här på långa vägar, med gammelpannan och att vi båda varit på jobbet hela dagen så kunde det vara 12 grader när vi kom hem, lagom skönt. Här är nya fina pannrummet!


Nya tag

Idag värker foten mindre, jag hade en smärttopp inatt tror jag och nu har jag börjat tänka vad KAN jag göra istället för vad kan jag INTE göra. Belasta foten rakt inga problem utan det är åt ena hållet som är värst...tänker vidare och konstaterar att roddmaskin på gymmet borde funka som uppvärmning och sedan köra allt med överkropp, mage, bål. Det får det bli imorgon då det förhoppningsvis är ännu bättre. Jag tackar mig själv för att stödskydd är sparade och tar mig fram här hemma ganska bra idag.


Upp med hakan

Det värsta med stukningen är att jag nu får ett avbrott i min träning som funkat jättebra de sista tre veckorna, men Julia och Ida får mig att bli lite gladare nu på kvällskvisten iaf. Med Alvedon och lätt stödbandage känns det lite bättre i baktassen.


Svag

Och vill du ha en stukad fot så spela gärna innebandy! Jag var sen dit och druckit en redbull på vägen, kände att jag var stressad och nääästan strunta i bandyn....it'a a sign!!!


Stark

Idag var jag stark imorse när jag var på bodybalance kl 06:30 men kroppen var stel haha! Men om jag fortsätter gå på de passen hoppas jag att kroppen mjukas upp. I kväll blev det kettlebells och jag höjde vikt-tyngden denna vecka med. I sista svingövningen sa en annan tjej till mig att ta en tyngre vikt, 14 kg!!, istället för att hämta en 8kg. Och jag klarade det! Otroligt skönt och trapp-gående kommer bli problem imorgon:D


På tåget

Nu är vi på väg hem från Sthlm, jag, mamma, moster Helena och kusin Hanna. Dirty Dancing var sååå bra, innan Johnny sa nowbody puts baby in a corner så gick det att ta på tystnaden i salongen.
Vi konstaterade iaf att vi var de högst uppsatta gästerna, bokstavligt talat. Shopping, mat på E-types vikingarestaurang Aifur och träffa lillebror John och hans fina Malin blev också avverkat.


Sovning

Jag har sovit så uselt de sista 2 veckorna, jag kan inte somna utan vrider runt i ett par timmar varje kväll. Sömnen brukar ju bli bättre när man börja träna....eh...inte utan snarare tvärtom.
Fredagen bjuder annars på mini-städ härhemma i form av en sväng med snabeldraken, promme och ikväll krubb hos Henke & Annica. Det blir nog inte så sent om jag får välja då tåget till Sthlm avgår imorgonbitti. Dirty Dancing, hotell, restaurangbesök....funkar för mig.


Spindelkorrigering

Vad roligt att få respons på mosade spindlar:D jag trampar på dem och det är olika om de krasar eller inte. Men jag lovar att om jag får äran att träffa Spiderchick lr hennes mini-spajders så ska jag INTE trampa på dem:D


Transportdag

Skriva ut papper, hämta arbetsgivarintyg i Lunda då posten slarvat bort det som jag trott A-kassan haft i 2 månader. Lämna tillbaka plog-delar som inte passade pappas plog som han nyss hämtat i stan och skällt lite på Odal Maskin-killen. Skicka alla papper...hem...M vill åka och handla mat tillsammans ist för att han handlar själv innan han åker hem från jobbet....handla...bonde söker fru...godnatt.


Odjur

Då jag fått frågor om spindel-problem, eller tja det var mer en fråga hur jag tar itu med det/dem så ägnar jag nu några minuter åt det. Jag mosar/trampar ihjäl dem på plats. Jag har inte tid att bära ut spindlarna för det skulle bli ett rännande det, som kanske stegräknaren skulle må bra av iofs....hmmm.
Jag lärde mig iaf på Intresseklubben att spindlar har 6-8 ben, de föds med 8 men kan leva med att tappa 2, tappar de däremot 3 så dör de knall och fall!


Fynd

Hyk-bilen hade mkt skräp, kläder och med lite saker från flytten i sig när jag började plocka ur den nu, mest städartiklar och så MEN så dök dessa upp! Jag hade glömt dem men o så välkomna in i värmen var mina morgonpeppningskort!


Katt del 2

Katten är tillbaka, men var hon varit berättar hon inte. Själv har jag varit på Junis kalas och ingen mer stanns. Imorgon blir det spännande att se om hyken(blå-Nissan-bilen) går igenom besiktningen...håll tummarna för det behövs nog!


Missing cat

Selda är borta! Vi har inte sett henne sedan igår vid 09-tiden, katter brukar ju kunna trava iväg men våra katter har inte gjort det vilket gör att jag undrar och är lite orolig. Jag har kollat alla potentiella stänga-in-katt-av-misstag-ställen på vår tomt, och fastna uppe i träd är ju mer Sonics grej....


Kalas

...för vår bästa Mellerell!!!


Hissgardiner

Jag gillade tyget som jag klädde sockerlådorna med så mycket så nu har jag sytt hissgardiner av samma och vardagsrummet känns inte lika kalt längre.


Kanelbullar

Lyckas med kanelbullarna gör man om man använder riktigt SMÖR och inte har i för mkt mjöl, när degen ska jäsa ska den vara kladdig och inte "mjöltorr", DET har min bästa bagar-Elin lärt mig! Jag tar mig friheten att avslöja detta då ingen iaf kan göra lika goda bullar som hon! Himlarns Lycka!


Bakning

Eftersom jag är hemma, har tråkigt så erbjöd jag mig att baka till Melwin-mellanrävens 6-årskalas på lördag. Så idag gjorde jag cookie-pops och håll i er jag provsmakade smeten med en smula i strl av ett halvt kryddmått och jag har redan tappat det värsta sötsuget. Men jag är på min vakt så länge dessa ligger i frysen.


Frilla

Idag blev det besök hos Therese och hon klippte och färgade så det stod härliga till, det blev sidbyte....på benan och mkt bra så högerbenan får sitta på avbytarbänken...


Möte

Sommar med luktärter möter höst med kärleksört.


Himlarns Lycka!

Är att hitta en matlåda i frysen, med mat jag faktiskt är sugen på...
I eftermiddag blir det meditationsträff med Charlotte igen och Piece & Quiet....


Matta

Nu röd matta blev det från Ikea igår, vi jobbar på att få in lite färg i vardagsrummet, katterna trivs iaf på den. Idag blir det att sätta fast pannrumsdörren ordentligt och fixa i trädgården....so long!


Tvärstopp

Efter skjutsa katt till veterinär tog det tvärstopp. Stor tumör och Fridolf fick somna in på plats!
<3 FRIDOLF <3


Fullt ös...

..idag. Skjutsa M till tandläkaren för att skära lite, skjutsa katt till veterinär, hjälpa att flytta.
Utmaningen går bra, mitt värsta är maten och tiderna men det är så lugnt nu på den fronten. Jag har inte gått 10000 steg alla dagar men det är ok för jag har varit noga på alla andra punkter.


Väntan

Vad bra att HLR-kursen var utsatt mellan 14-17 och att den bara tog 1 h...jaja lite fika i väntan på dagens höjdpunkt! Tada! Lillebror John!


Tur i oturen...

Idag blir det Estocolmo med sista övningen typ HLR-kurs i den kurs jag läst. Skulle gjort den i maj men hick ovetandes om att jag sett fel tågtid runt på stan i K-holmet och missar tåget! Idag var jag i god tid bara för att upptäcka att ALLA parkeringar runt båda stationssidorna var fulla, parka på gatan låååångt bort och jogga till stationen för att märka att tåget är 40 min försenat vilket är marginalen för att jag ska hinna dit jag ska. MEN ett annat tåg kommer 7 min efter mitt tåg skulle avgått och jag får visst åka på samma biljett...pjuh....men jag kan få äggstockning för mindre!


Hållbarhet

Jag har aldrig varit orolig för bäst-före-datum på mat och använder man sinnena så är det ofta lätt att avgöra om
ngt är ok eller ej. Jag förstår INTE de som häller ut ett oöppnat mjölkpaket om det går ut samma eller nästa dag. Den här öppnade vi 28/9 och den tar slut idag, utan fel alls..
(här skulle det vara en bild på paketet med b.f.d 27/9 om inte fånen muppat sig)


Stackars liten

Magnus är hemma idag med för sin tandvärk, tycker så synd om honom och det enda jag kan erbjuda honom är Ipren och saftsoppa. Idag blir det att ta utmaningen på allvar, gick på halvfart igår men får iaf fylla i att jag körde ett pulshöjande pass. Reglerna är följande, 10000steg/dag, 3 pulshöjande pass/vecka, regelbundna måltider med max 4-5 h emellan och begränsa snacks,fika, alkohol ja skräpgrejjer till 1 tillfälle/vecka och avsätta 1 h/dag där man gör ngt bara för sig själv.


Kettlebells

Kände mig inte alls på g när jag åkte till bells-passet men vilken energi jag fick av det. Kände mig stark och bra! Nya övningar som gör att jag kommer ha träningsvärk i rumpan i morgon! Det ni!


Blixtar i huvudet

Huvudvärk har anlänt! Välkommen NOT!!!!!