Fredagsfeeling!

Snaaaaart kommer M hem. Toppenjobb med flex betyder utstämpling kl 14 på fredagar. 
Helgen blir ganska lugn, middag och häng i Julita imorgon kväll ska bli så trevligt:D 
Knytt-nytt: Han har insett att bakbenen är till för att stå på och efter en stunds sittande i babysittern spänner han sig som en ostbåge och vill upp! 

Glad unge

Liten glad snackpåse som leker i kompisen Ellas gym! Tandläkaren

Japps så igår var set dags! Tandläkaren kom in och frågade hur jag ville göra med bedövningen och jag hade bestämt att jag skulle ta den då det var 15 åt sedan sist och nålarna borde blivit bättre sedan dess samt att det kändes inte bra att jag skulle spä på min rädsla för det. Hur. Gick det då? Jag kände INGENTING av sprutan!!! Så skönt! Borrningen gick också så fort att jag blev förvånad och tandläkaren skrattande frågade om jag då ville borra mer? (Jag skulle svarat att han skulle borrat så mycket som betalningen täckte)
Idag högar vi hemma och imorgon är M ledig då vi har ett ärende i stan. Jag tror äntligen ska ta mig i kragen och åka till simhallen också!
Knyttet sover ute på altanen och vi har fått låna en superbra babywatch av min sweeg och bror så nu kan knyttet inte springa iväg utan att jag hör honom:D 

Avvakta!

För en halvtimme sedan började knyttet att som vi säger knytta sig, när han börjar vakna eller ligger och grymtar och inte skriker direkt efter mat. Mattiderna på natten brukar vara 01:30, 05:30 men nu åt han bara 04:00 och så antar jag att han vill äta inom en halvtimme, det skulle funka fint för mig att bara äta en gång:D
Igår selade  jag och Josefine på bebisarna i bärsele/sjal och gick på klädloppis och vi hittade massa fina små plagg, knyttet som oftast sovit i sjalen är nu stadig i nacken och ville titta ut på allt folk. 
M fyllde år och fick den bästa presenten ever av mig tyckte han, en radiostyrd helikopter så sent igårkväll när jag matade och nattade knyttet kom den flygandes från sovrummet in i vardagsrummet!! Selda-katten tyckte det var en mycket bra leksak och vill gärna ha en egen att fånga när hon fyller år! 
M funderade på att ge mig en likadan fast i modellen större i mors-dags present:O Hmmmm.....

Ledsamt

Mormors begravning var fin igår men så jobbig, den jobbigaste jag varit på. Så många som var så ledsna, mamma och hennes 11 syskon, nästan alla kusiner och mormors syskon.
 Vi lämnade knyttet ett par timmar hos sin farmor & farfar och det var skönt, det kändes inte alls jobbigt att lämna honom. 
Bästa Johanna hade gjort blommorna från vår familj och de var så fina! 
När vi kom hem på kvällen så strålade huvudvärken ut i axlarna och jag fick lägga mig på sängen innan maten för att förhindra ett migrän-anfall. Alla spänningar som jag känt att jag byggt upp i veckan släppte. 


Tillfällen

Idag är det ett illa valt tillfälle för den här 61-centimeters människan att inte vilja somna och använda all övertrötthet till att kämpa emot! Begravning imorgon och jag vill sova.NU......

Utmattad

Lilla prinsungen är helt utmattad efter att vi haft besök av Melvin 9 mån, Julia 5 mån och deras mammor idag. Han vill bara sova i famnen och det får han så gärna den lille finstruten! Funderar på om mammorna också är lite trötta efter att jag tagit med dem på promme i vår värsta mördarbacke. Melvin kollade fjädringen på babysittern samtidigt som Julia körde järnet i gymmet! Gnäll

Nu tänker jag gnälla!! Igår var jag hos tandläkaren lite oroligare än vanligt då graviditet påverkar munhälsan och mycket riktigt hade jag mer tandsten än vanligt men även 1 HÅL!!!!!! Mitt första ever! Okej nu har jag haft tur i tandlotteriet med bra tänder och allt så 30 år innan ett hål är väl helt okej när jag vet att jag inte ens är supernoga med tandborstningen.
Jag är heller aldrig orolig för vård- eller tandläkarbesök men att ta bedövningsspruta i munnen är något jag minns sedan jag drog ut tänder för tandställningen, det är lättare ångestkänslor som kommer! Det är sticket som är det jobbiga och då spelade det ingen roll med besövningssalva först, den hjälpte inte. Jag kan ju hoppas att saker blivit bättre sedan dess det är ju faktiskt mer än 15 år sedan och att laga utan bedövning känns som att spä på skräcken för sprutan. Jaja om en vecka får vi se! 


Bakis!

Jag känner mig bakis vilket är orättvist då jag var nykter, körde och vi var hemma vid midnatt! 
30-års festen som innehöll förlovning mitt under presentöppningen<3 och vart var jag när allt utspelade sig, jo i ett angränsande rum med knyttet. Jag hade lämnat rummet 2 minuter innan det skedde! Damn it!! Men jag hörde och inte ett öga var torrt:D 
Nu är det städning som gäller, vi har helt enkelt struntat i det men idag kommer min moster, morbro och kusin och det är väl märkligt att man ska behöva få gäster för att få städat. Haha! 

Pannkaka

Kan man säga att det blev idag!! Vi skulle ha gäster ikväll och kolla på På spåret-finalen, men då knyttet lekt plåster på mig och varit gnällig hela dagen(gick i pyjamas till kl 17!) och inget gått bra så fick vi ställa in. Finalen då?, jo Norrköping var ju lätt och så tog jag även Turin på 10 poäng MEN surar fortfarande för att jag inte kom på vin-distriktet Piemonte!!! Jag älskar ju Italienska viner! 
M bjöd på alla hjärtansdags fika igår när vi var i staden, tyvärr så var knyttet ledsen och skrek så vi checkar av fika med skrikigt barn på listan över saker som händer med kids. 

Bild

Knyttet i låne-ljungan:D Playdate

Idag hade Knyttet sin första playdate med Liam & Ella som bor i Valla. Vi skulle gå till affären och handla lunch men tror ni jag hade med vagnen? Hjärnsläpp!! Men Ella hade minsann 2 Emmaljungas så vi fick låna en, haha! Knyttet somnade som den lilla prins han är. På em fick han första vaccinationen som gick bra men nu har han varit så ledsen och haft ont i benen! Alvedon is da shit!!

Kattdjur

Jomen godmorgon! Knyttet skulle äta och jag fixade flaskan som vanligt mn behövde ladda nytt vatten till termosen, M som ändå var vaken matade liten.
Då smäller kattluckan till och man hör när någon av katterna har med sig matsäck in, det var bara det att matsäcken skulle visst intas så SFSM=så färsk som möjligt! Levande sork springer runt i rummet och klättrar upp i gardinen med katt efter som inte alls verkar ha någon plan på att döda aset!!!! Kattluckan är nu stängd för infart mer än till pannrummet!! 


Natt

Natten till lördag sov jag hela natten utan att gå upp för första gången sedan knyttet föddes. Jag vaknade ju såklart, hörde när maten fixades mm men somnade om. Det känns lyxigt att kunna göra det vid 3 månader, vad som däremot infann sig var ett kraftigt gos-abstinens på morgonen!! 

Seriously!!!

Stor man snarkar....liten man snufs-låter...Hankatt låter märkligt i sängen...Vad är det med de manliga familjemedlemmarna?!?! Kan inte minnas att jag hade något ljud-villkor för att få vara en del av denna familj....

Friday I'm in love

En sväng till staden idag då jag hade en tid klockan 9,00 bokad. Hur tänkte jag där? Jag och knyttet brukar inte vara uppe så tidigt, iaf inte så vi kan vara O stan 09!!
Ikväll bär det av till Hampetorp och Hanna, Matte och lilla gudungen Melvin<3 
Jag ska dricka vin för första gången sedan mars 2013 och M har förste-vakten på knyttet. Om någon undrar så har vi bestämt att en av oss måste vara nykter när knyttet är med och den andra får absolut inte bli full! Jag har aldrig sett mina föräldrar fulla eller ens salongsberusade under min uppväxt och min pappa skulle aldrig köpa ens en flaska vin till mig NU om jag bad honom. Av principskäl köper han inte ut till sina barn, så när mamma bad mig köpa ett bra vin till några speciella ostar så svarade jag att av principskäl köper jag inte ut till mina föräldrar, haha! Jo det gjorde jag faktiskt då på villkor att de inte drack Amaronen ur tandborstmuggarna på hotellet utan bad om glas i receptionen, annars hade jag fått äggstockning!!!
Knytt-nytt:  Han sover mycket bättre och har längre intervaller mellan matningarna nu med ersättningen, och från att bara gått upp 160g på två veckor så tjongade vågen till med 230g den här veckan. Ammar nu 1 gång varje natt för att plana ut men nu idag har det inte fyllt på alls så kanske är ammandet slut på riktigt nu.
Jobbigt

Första träningen ikväll var superjobbig! Både fysiskt och psykiskt, jag orkade inte göra alla 3 seten men försöker trösta mig med att det bara blir bättre. På lördag ska vi åka till tippen och organisera i källarrummet som jag påbörjade i 7:e månaden som inte blev klart, dels för att jag inte fick lyfta saker och dels för att golvet är så förbannat halkigt att jag fick inträdes-förbud där då. 

Hej och hå!

Dags att få tillbaka lite styrka, SOM jag har längtat efter att få göra något! Jag tänkte börja följa Olgas program och har skrivit in träningstillfällena i kalendern, start imorgon! Äntligen

Igår eftermiddag triumferade vi att knyttet inte alls är snorig längre, för första gången på 6 veckor ungefär(!!)så vaknar mamman i familjen med halsont idag!!!!! Seriously, som de skulle sagt i Greys Anatomy. 


Sluta amma

Sista veckan har knyttet ammat med max 1,5 timmes mellanrum. Han har inte verkat helt nöjd men inte missnöjd. Igår kom missnöjd....har jag tyckt att det har varit lite mat innan så är det ingenting mot litenheten nu:( 
Jag har vänt ut och in på mig över att analysera vad som är "fel" hela tiden med magont och mättnad och nu orkar jag inte mer, nu måste jag komma över mina egna känslor som säger att jag är sämre mamma om jag slutar amma. Varför skulle jag vara det??!! Jag har många fina vänner som aldrig har ammat och ALDRIG har jag tänkt att de är sämre så varför skulle just jag vara det?! #börjajobbapåsjälvkänslanochsjälvförtroende.nu 

Bilden till inlägget....
"Barn"-vakt

Nej det är väl mer tonårshäng nuförtiden när minstabröden Anton är här, shit han fyller ju moppe om en månad!! 
Våra föräldrar är och förlustar sig i Stockholmet med moster och morbror och har enligt rapport lyckats med att:
1. Mamma kliver på tunnelbanan varpå dörrarna stängs och de andra står snopna kvar på perrongen och ser tåget åka iväg.
2. Gå fel till hotellet (föräldrarna har bott där förut men skyller säkert på att de alltid åker bil dit) och till slut tar taxi. 
Okej nu kanske ni tycker att jag hänger ut dem så jag bjuder även på infon att jag föll handlöst omkull härhemma igår kväll, som TUR var så bar jag inte på en full chipsskål utan en tom! Men en stor lårkaka och blåmärke fick jag minsann.
Knytt-nytt: Lite snorig fortfarande men glad och pigg är det lilla livet. Nu på morgonen vände han sig från rygg till sidan och extra gulligt då han vände sig och kurade ihop sig mot mig och somnade om<3