Klart!

Prinsungens rum är klart! Igårkväll bar vi in hans leksaker och Leo var mycket noga med var allt skulle stå. Jag håller på att måla om hans nya säng, en växa-säng som min lillebror Anton hade. 
Leo har sovit så bra i spjälisen så vi har inte haft anledning att byta innan men tänker nu att det kan bli en bra övergång* när han får se den nya i sitt rum ett par veckor tills vårt sovrum är klart och vi flyttar upp! 
*efter att ha bollat frågan men Carro-sweeg och Johanna😊


Lampan från Rusta blev så fin mot de gröna tapeterna. Syns tyvär dåligt på bild. 

Snaaaart klart

Leos rum är snaaaart klart. Såklart fattas 1 ynka våd så M fick åka och köpa en rulle till. Tur att vi valde en hyfsat billig tapet! 

Leos rum

Häromdagen var det dags att äntligen börja tapetsera Leomans rum....T-R-O-D-D-E jag ja!! Vi hade inte sett att det var papperstapeter, ganska tunna sådana och efter att jag kämpat med första våden i 45 minuter och den fortfarande inte satt bra så gav jag upp! Nya tapeter inhandlades på kvällen och nu ikväll är halva rummet klart. Båda tapeterna är gröna men den nya går i en kall nyans och den känns inte helt hundra men får duga. Duga att riva i för små fingrar, duga att rita på med tuschpennor...ja ni vet sånt.

Bestämd kille som alltid väljer något extra när han ska gå ut såsom glajjer, reflexväst eller varför inte hörselskydd? 

Diskussion

Nyligen diskuterat i det Eklöfska hemmet på Tallhöjden: Hur lite papper kan man lämna på toarullen utan att det räknas som slut? 
Det var knappt 1 dm kvar och framförallt VEM hade lämnat så lite. När frun kom på att det faktiskt var 2-åringen som varit där senast och tränat så fick diskussionen ett abrupt slut. 

Näe...

Jag tror inte det gick vägen igår även om det gick mycket mycket bättre än jag trodde. Däremot har jag kommit på massa småsaker i efterhand. Bara att vänta och se. 

Idag kom äntligen glasskivorna till köket, det blir jättebra förutom att jag klantade mig och kom åt den kladdiga fogen av misstag så det blev ett märke. Jag kan inte göra något åt det så lika bra att glömma det! 

I eftermiddag blir det en tur till kompisar vars familj utökats med en liten Lucas...jaaa nu var ju det 2,5 månad sedan men vi kan väl bara säga att vi ligger efter med kompishäng. 

Förövrigt blir Leos rum klart i helgen👏🏻 torktider är mitt värsta! Vänta på fogar, vänta på spackel, vänta på färg, man tappar ju farten liksom! 


Dubbla känslor

Fick precis reda på att tentan jag skrev förra måndagen är Godkänd, det känns jättebra men känslan inför morgondagens spärrtenta är INTE bra. Det spelar ingen roll hur många som säger, jodå det klarar du när jag måste tokkoncentrera mig vad jag än repeterar.   Två av de fyra uppgifterna känner jag mig säker på, stress är en av dom och kanske inte så konstigt att det fastnar då jag kan tillämpa på mig själv! Andas! 

Plugga!!

Som jag repeterar anatomi, stress och smärta nu! Spärrtenta nästa vecka och jag är så nervös redan. Hur tusan ska det gå då😅
Jag hade även ett annat spärrande moment som jag igår fick beskedet G på. Inte lika nervös där då tid fanns för ytterligare en revidering nu i januari. Checka av bara✅

Shopping

1. Leo växte ur alla sina kläder natten till idag(typ).
2. Det är vinter. Jag har förträngt det och i och med det INTE köpt vinterskor till mig själv. 
Därav blev det lite shopping idag samt lunch med min mamma. Barnet tyckte dagens viktigaste och nödvändigaste inköp var en minion-keps.
Mamman och pappan orkade inte tjafsa, ståendes med famnarna fulla av barnkläder i strl 98-104. Leoman älskar kepsar, mössor och tja....durkslag. Stark igen

Förra årets nyårslöften var följande: jag slutade äta chips den 27/12 för ett år framåt. Det klarade jag utan problem. Sedan skulle vi äta snabbmat totalt 12 gånger under 2015, vilket inte skulle bli problem trodde vi för det är ungefär så ofta vi äter snabbmat i vanliga fall...konstpaus.....vi tokmisslyckades kan man säga. Efter flytten har vi ätit snabbmat iallafall en gång i veckan och många veckor 2 gånger. Därför kör vi samma sak i år igen för att bryta den dåliga trenden. 
Något annat som totalt uteblivit efter flytten är all form av träning och motion. Kanske tre promenader sedan vi flytten bara. 
Men nu känns det bra då snön lagt sig, skidspår är draget på sjön av grannarna och jag längtar efter att gå ner i mörkret och åka för att sortera min överfulla stressade hjärna. 
Jag har även fått träningsövningar av en kompis i mamma-gruppen. Övningar där man är två och använder varandra och sin egen kropp som motstånd, det ska bli kul!! I somras kände jag mig stark och jag längtar tillbaka dit. 

Vardagsrum

Ah men alltså när jag skulle fota och lägga ut bilder på vardagsrummet häromdagen så kom den där irriterande lilla rutan upp som säger att det saknas plats i telefonen för att fota. Hur irriterande är inte den?? Blåbärsris och silverblomma blev fin dekoration till nyår.