Pådrag

Nu är vi på väg hem från E-tuna. Knyttet fick hög feber och då han inte ätit sedan igårkväll så fick vi åka ambulans(lugnt och fint) efter råd från barnläkaren. 
Lite läskigt när han i vanliga fall vill tutta ofta var helt ointresserad och loj. Men han blev hungrig av att åka ambulans (åt när vi var framme) och hade tillochmed skrattat åt sjukskötaren vilket var skönt efter skrikmaratonet som pågått sedan 21 igår kväll. 

Vaken

Knyttet är förkyld...sådant...feber som jag kollar noga då tempen gått stadigt uppåt och han har inte velat äta. I vanliga fall äter han var 2-3:e timme, nu är det timme 4 sedan mat. Han kan bara sova på mitt bröst så nu halvsitter jag i sängen med honom M. 

Tröst

Lilla knyttet skänker mig tröst nu. Min fina mormor somnade in igår natt och ledsamheten är stor. Mormor var min idol när jag var liten och jag var ofta där då vi bodde en knapp kilometer ifrån varandra. Hos henne spelade man Fia med knuff och kort när man fikade hennes sockerkaka som var speciellt god. Jag träffade en taxichaufför vid ett tillfälle för några år sedan som när han fick reda på att jag var barnbarn till Viola Blixt sa just att hon gjorde den godaste sockerkakan minsann! I vår familj brukade vi skämtsamt säga urmodern om mormor och inte för inte, 12 barn fick hon, 23 barnbarn och 26 barnbarnsbarn. Knyttet är det senaste tillskottet och en extra tröst för mig är att sista veckan när hon blev förvirrad så frågade hon mamma om hur det var med mig och den där lilla:D Bära

Babybjörn-selen vi fick låna av snälla Erika och David funkade ok för knyttet men min rygg gillade inte den, nu kör vi på bärsjal som snälla familjen Hammar har lånat ut. Så skön och knyttet stormtrivs i den!! Slapparsöndag

Idag har vi bara haft en lugn och skön söndag. Vi tog en promme på förmiddagen, knyttet sov 5 timmar i sträck! Jag har provat massa kläder som blivit förstora och vinterkläder jag inte kunnat ha som passade igen och det var väldans trevligt. På eftermiddagen ramlade mina föräldrar in en sväng. 
Knytt-nytt: Fler magdroppar har gjort susen för den lille magen och det är som att ha en helt annan unge. Glad och leker mellan sovpassen och när han ska sova har vi bara lagt ner honom i vagnen. Inget bärande, buffande eller vaggande i famnen. Så skönt att han är bättre! 

Elin x 2

Idag kom Elin och lilla Linnea på spontanbesök, och de hade med sig massa fina kläder till knyttet. Han blir bortskämd med kläder och saker av våra vänner minsann! 
Sedan kom Elin också och stannade hela dagen. Knyttet visade sig från sin allra bästa sida, stod på bakbenen flera gånger, skrattade massor och somnade själv i vagnen utan att jag behövde hålla honom! 
Den här fina bilden tog hon på oss. Kontraster

Igår natt: magont, skrik och elände:O
Inatt: sov gott i sin spjälis mellan matningarna:D
Han liknar sin far mer och mer till utseendet! Eller hur? Toppen

Den typ av natt som varit kan vi ta fler av. M fick ta knyttet. Stackare som ska upp och jobba kanske någon tänker...men jag somnade 19:30 igår och knyttet 19:40(M säkert 19:40:30) sedan amning 00:30 varpå knyttet hojtade typ tjoho morgon och började skratta och göra hans karaktäristiska delfintjut. Jag bestämde att inte ta upp honom då vi gärna vill ha natt när det är natt och inget lek men knyttet lekte själv till 00:45 varpå några minuters mini-gnäll då M höll en hand på honom och sedan somnade han! 
Nymatad nu och somnade om direkt, så M :s "vaknatt" blev inte så blodig. 
Nehej, somna om för 10:30 ska vi inställa oss hos bm för efterkontroll. Men efter blir det fri lek och promme med Viktor & Julia, hurra! 

Stopp!

Jo men så att igår när Leo skulle göra sin ligga-på-mage träning (som han för övrigt ogillar starkt) så kom han på ett sätt att smita undan! HAN RULLADE ÖVER PÅ RYGG! Hallå!! Han fyller ju bara 2 mån idag liksom! 3 ggr vid 2 olika tillfällen skedde detta! Morning

Igår försökte vi natta knyttet i sin säng och det gick ganska bra för att vara första gången. 45 min stod vi växelvis vid sängen och knyttet var aldrig ledsen utan låg och tittade och myste med nappen. Funderade på ett tag om han är för liten för att somna in egen säng, om det spelar roll att han kom 3 v för tidigt och när vi stod viskade somnade han. 
Förutom mamma att fråga så har jag en person som jag alltid tänker på och undrar hur hon skulle gjort när det är något med knyttet. Min fina sweeg Carro som alltid har bra tips och råd! Hon har gjort ett toppenjobb med bror-sons-rävarna!  <3 Illa

Känslan när jag inte kan få knyttet att lugna sig och sova är fruktansvärd, kraftig värdelöshetskänsla!!! 
Vi har varvat och M har tagit större delen av natten den här gången. 
Nu äntligen sover båda herrarna och även katterna. Bara min tur nu...

Statement!

Nu är jag trött på att höra knyttet snora och vara förkyld så nu använder jag bloggen som info-kanal: 
Den som är förkyld rör inte min bebis, punkt slut!!!
Visst att barn ska utsättas för bakterier men varför förkylning om det går att undvika?? Så är jag också trött på folk som inte har vett att tvätta händerna efter de snyter sig, smitta kan undvikas!!! 

Funderingar

Ibland när man ska ha något tillbehör till maten t.ex. ketchup, majonnäs, remouladsås, dressing....så har de liksom fått bakben och tagit en sväng ur kylen. 
Min kvalificerade gissning är att de står(förhoppningsvis i kylen)på en industriarbetsplats som börjat på V och slutar med O-L-V-O tillfälligt då de helt plötsligt har flyttat hem igen.

Lika som bär

Det finns en viss likhet mellan knyttets nya vagnsleksak och fina mössan från mormor eller?Omplanering

Idag skulle vi ta första vagns-prommen med kusin Viktor och Julia men tyvärr så var M:s samåkarkompis sjuk så M behövde ta bilen. Eftersom jag inte ger upp så lätt kollade jag busstider in till stan och sedan stadsbuss...då gav jag upp:( för att promma ner till busshållplatsen,från station till Julia, med dem,och sedan tillbaka till stationen och hem från busshållplatsen hade jag nog kommit upp i 1,5 mil  minst + amningstid och lite häng så ja, vi hade varit hemma till 20 ikväll! 
Vi får promma hemma och vänta på pappan som vi nu saknar mycket när han är på jobbet! 


Pigge

Ja någon magsjuka var det inte iaf. Ingen mer sjuka inatt och imorse var både jag och Leo piggelin vid 06:30. Vi åt, gosade och lekte en stund. Han tittade på julklappskaninen från Viktor och skrattade sådant, låg i gymmet och gjorde delfin-tjut och däckade sedan i samma gym och jag satte bröddeg! När M vaknade blev det promme och jag drog ett varv med snabeldraken, känns inte som magsjuka va?