Julklappar

dsc00138 (MMS)

Uppenbarligen tycker mina nära och kära att jag inte alls behöver gå ner i vikt, eller kan det vara så att de vill ha annat fikabröd när de hälsar på. Härmed lovar jag att använda dessa så fort jag bjuder på fika. Jag älskar Emma Hambergs och Anette Rosvalls(Husmorsorna) filosofi att alla måsten måste varvas med god mat och sötsaker! Jag rekommenderar verkligen deras böcker som är varvade med roliga kåserier. Om jag då skippar allt godis/fika som kommer från affären och bara äter hemlagat och verkligen njuter då av mina och andras talanger. Många i min närhet är helt suveräna bakare vill skänka cred till ER! Mitt eget intresse kommer främst från mormor och farmor som alltid bakade, även mamma i mån av tid och ork liksom svärmor. Svägerska J är i en klass för sig med vansinnigt goda tårtor(oftast choklad i=delicious).


Frukost

Att äta rostade mackor med apelsinmarmelad till frukost är såååå gott! Det värsta är ju dock att jag inte blir mätt och får världens sockerchock:( Nu har jag tagit en promme innan snöstormen kommer, och lite hemmastyrketräning blev det också.

Karaktär

Ordet betyder (personlig)egenart, läggning, förmåga att motstå frestelser och jag har just konstaterat att jag har brist på karaktär ibland. Men nyss hade jag brist på motivation, jag tänkte ta en promme och klädde på alla underställ, termobyxor, graningekängor etc för att gå halvvägs ner i trapphuset och vända upp igen. Varför ska jag gå ut var frågan? Jag och M åkte skidor i morse så ett pass är redan avklarat för dagen. Nej, jag laddade kaffebryggaren åt 2 pepparkakor, ska ta ett bad innan jag åker på dagis-lucia! Det är MIN karaktär, att motstå frestelsen av en promme;)

Längdskidåkardressen

dsc00112 (MMS)

Nyinförskaffad minsann! Förr var jag mer noggrann med vad jag tränade i och köpte gärna nya träningskläder, det har jag inte varit de sista åren men idag slog jag till på Stadium och köpte denna kreation. Jag tror att det blev 3 turer denna vecka faktiskt.


Chipslördag

dsc00108 (MMS)

Chipslördag


Love snö

Idag blev det en skidtur igen, jag skulle åka med svärfar och ta det lite lugnt, han tyckte däremot att vi körde på fortare än vi båda hade väntat oss. Det var ju så himlarns bra glid idag så till och med jag orkade stå på lite, sist när jag åkte så krossade jag en backe med mitt psyke, en riktig hatbacke så idag när vi kom dit ropade jag till mitt sälle: Jag HATAR den här backen! Varpå han svarar: Det verkar inte så! Haha! Men vi tog oss runt iallafall, M och A jagade oss men kom inte ifatt, lång näsa till er pojkar;)

Checkpointsmåndag...

Jaha, nu blev det en checkpoint idag kan det vara nr 4 kanske, 3 eller 4. Flyttvågen som har fått flytta till Öster visade 73,9 idag. Jag firar det med en kopp kaffe. Bra mig!

Skidtur

Igår åkte jag och M skidor på längden, första gången för denna säsongen och det gick väldigt bra. Vi åkte när det var mörkt ute med pannlampor på oss, små snöflingor dansade ner och när man då glider fram så finns det nog ingenting mer avkopplande. Man får i sig så mycket frisk luft och gör man som jag och kör alldeles för fort nedför en brant backe och kraschar i kurvan så får man svälja massa snö också:) Trevlig andra advent på er!

Fredag igen...

Fredagkväll...trött... M håller på med sin kära bror A att borra lite i köksskåp och väggar. Själv har jag inte mått hundra de sista veckorna, de sista dagarna har jag koncentrerat mig på att äta bra lagad mat regelbundet och tagit promenad för att bli piggare. Det har hjälpt till viss del.