Bakslag

Underbart bakslag! Meddelande från CSN om att studiemedel inte kan beviljas. Jag har en tenta den 7/1 och en hel kurs med poäng hänger på den. Jag är godkänd i alla moment men får ju inga poäng registrerade förrän tentan är G. Ja jag vet ju vad jag gör i en vecka framöver iallafall.✏️📒📚😓😩😢


Recept!!

Här får ni ett supergott recept! 
Riv 2-3 dl morötter och palsternacka grovt(man kan ha fler rotsaker) blanda ihop med 3 ägg, 1 dl lagrad ost, salt/peppar, pressad citron, kryddor(jag tog torkad rosmarin och timjan som fanns hemma. Klicka i stekpanna med smör/olja och stek på svag-medelvärme ett par minuter på varje sida, man får puffa ihop dem till snygga biffar i stekpannan. 

Vi åt dessa med créme fraiche med sweetchili-sås i, delicious!!!! 
Vill man ha kött till så är det säkert gott med biff, bacon eller kyckling!
Vegetariskt en gång i veckan minst är det som gäller på backat nu. 

Sjuk-jul???

Vi har gran och pyntat huset ungefär där stannar vi. Jag har inte bakat eller gjort något godis iår. Har inte haft det minsta lust och det bästa är: det är helt ok, det blir jul ändå. Vilken skön känsla! 
Däremot hade jag halsont när jag vaknade😱😠😔 Leo är jättesnorig och förkyld. Han har inte varit det på jag vet inte hur länge, han hinner dock bli kry till  jul skulle jag tro! 

Strump-säck


Det är sååååå rörigt hemma hos oss, mkt är inte iordningställt efter bröllopet då vi inte vet hur vi skaka det. 
Jag vägrar dock att ta tag i det stora röjet själv och M är ju långledig nu. 

Istället sydde jag en liten tomtesäck till lillprinsen👶👑. Tänkte sy en strumpa att hänga på  öppna spisen men insåg att mannen skulle ha synpunkter på hur denna skulle fästas. Blev mycket nöjd med resultatet! 

Lite mer info

 Vår familj kommer utökas inom en mkt snar framtid, typ imorgon kväll! En katt är det som ska flytta hit på prov, det är inte vilken katt som helst utan hon heter Smilla och jag skaffade henne med någon-vi-inte-pratar-om!! När han flyttade isär med sin flickvän nu i våras så ville han inte ha henne(?!?!)😡 hur man nu kan göra så. 
Till problemet: Smilla har bott bra hos ex-flickvännen och dennes katt men nu har de blivit allergiska och måste göra sig av med båda😢 därav hörde hon av sig till mig och efter att forskat runt lite och ja, övertalning av min man så ska vi prova att ta hit henne. 
Jag känner mig ansvarig då jag faktiskt skaffade henne(men när jag flyttade från  idioten så var det ett j-a liv rent ut sagt för att han absolut skulle ha katten) 
Alternativet? Avlivning....Jag är uppväxt med att man AVLIVAR INTE FRISKA DJUR BARA FÖR ATT MAN ÄR DUM NÄR MAN SKAFFAR DJURET OCH INTE ORKAR LÄNGRE!!!!

Utmaning

Benen känns minst sagt sega idag och anledningen är att vi kör en 30-dagars utmaning här. Med benböj, armhävningar mm som ökar i antal dag för dag. Igår läste jag dock fel och istället för 30 benböj dag 2 så gjorde jag 50 stycken😁😂 det var först när jag såg att plankan skulle utföras mer än en minut som jag anade oråd....härligt med träningsvärk! 

Varmt & Kallt

För en vecka sedan var det bröllopsnatt på Sundbyholm med värme💏. Nu däremot har vi suttit ute på altanen i kylan(!)❄️ Bakåtlutade i varsin brasseatol med varm äppelljumme för att titta på stjärnfall som utlovats. Vi såg kanske 40 stycken på en timme🌠 🌠🌠🌠🌠yeay! 

Plötsligt händer det

vi har spontan-checkat-in på hotell Bråten(svärisarna)👍 hela dagen har vi hängt här och vi blev kvar inatt också....anledning: vi hade ingen sådan att åka hem. Haha! Kanske knasigt men jag tycker det är trevligt att sova här. 
Klockan är dock satt att ringa 06:55 då Lucia på tv är mkt viktigt! Jag ääääälskar Lucia och på tv visade de ett Lucia-tåg på ett äldreboende där själva ljusdrottningen var 84 år så än är det inte försent för mig🙏🎶🚄

6/12

Bröllopsdagen! 
Upp och hoppa kl 07, inget hoppande dock utan mer släpande. Knyttet hade en mkt dålig natt och vaknade med ledsenhet massa gånger så jag var supertrött. När Therese och Ida kom vid 8:30 så grinade jag för att jag var så trött, men bara jag fick göra det kändes allt bättre😊
Therese och Ida gjorde sin magic och 11 var de bitarna klara, då hade halva min familj ramlat in för att hämta Leo. De gjorde sitt bästa för att öka min stressnivå med dåliga skämt. De kördes iväg och kvar var kusin Hanna(fotograf) och lillebror John som skjutsade oss till kyrkan. 11:50 gick vi ut till bilen och jag har aldrig varit så stressad förut och tänkte bara att vi kommer försent till vårt eget bröllop.
Väl inne i kyrkan så kändes allt lugnt igen, vi var där och redo! 
Prästen var jättebra. Låten The Story av Brandi Carlile spelades och Hanna Runesdotter sjöng "Om du rör mig dör jag" av Martin Stenmarck, dock var hon  sjuk så det blev inte så bra😔

Det var många vänner, grannar, släktingar som kom till kyrkan! Så roligt😍😍😍
Hemma på Granbacka blev det snittar(följ Solmyra Smakfullt på fb) soppa, hjort, chokladtårta att äta. 
Sen drog vi till Sundbyholms slott, uppgraderade till stor svit, yeah👍 middagen var toppen och att få sitta bara vi två och prata igenom dagen och massa annat gjorde dagen fulländad.
Dagen efter blev vi hämtade av svärföräldrarna och Leo, Leo hade inventerat hela huset i Bråten😂👍 och hade inga planer på att sova på kvällen hos farmor och farfar. Hahaha! 

Hemma var det fint fixat(!) i huset...och gästerna ville att vi skulle hålla värmen själva. Jag har förstått att Julia är hjärnan bakom det.


Jag älskar den här bilden som Ida tog. 

Fantastiskt!

Det ordet rymmer allt från gårdagen! Så mycket kärlek, inte bara mellan oss utan även från alla andra! 
Det går inte att uttrycka ett tack tillräckligt stort till som har gratulerat på alla vis. Ett längre inlägg om dagen kommer senare! Men så länge säger vi TACK än en gång! ❤️❤️❤️Vänta....

Nu känns det bara som att vi väntar på helgen, även om vi ska möblera om halva huset och städa så är det mesta klart. Jag har dock svårt att sova och M har drömt flera nätter att han glömt ringarna. 
Jag tänkte inte träna volleyboll den här veckan då jag fått för mig att jag kommer bryta ett bakben eller så men nu känns det som att jag måste göra det och koncentrera mig på något annat. Ladda ur ordentligt!