Ärenden

Idag blev det ärenden och handling i staden. Lämna tillbaka verktyg vid Sörtorpsgateboet, Maxi-handling, beställt babyskydd på leksaksaffären och så blev Magnus klippt av lillasyster Lisa som även bjöd på fika då mitt blodsocker dök i botten. Lisa & John skulle till Ikea och köper med ett skötbord till oss, himla snällt!! Annars är det första lördags-kvällen sen typ juni som vi är hemma. Tacos och tv passar perfa och med tanke på att jag var vaken mellan 02:20-06:00 imorse så slocknar jag förhoppningsvis inte direkt efter maten. 

02:49

Jaha då kör vi lite vakenhet igen då...

Nattsvart

Jag får inte sjukpenning för sommaren och inte A-kassa nu då jag räknas som studerande! Varför skickar FK och HRAK och AF ut alla besked på fredagar, dumjävlar!! De kan bara ta och dra åt helvete och nu får jag väl börja ta ut föräldradagar, de vill man ju spara på säger alla så fint men jag har fan inget val! 

Magtröja

Då är vi i vecka 32 och min fina tröja som jag tycker så mycket om räcker inte riiktiigt till. Men vad gör det om hundra år? Smått

Johanna fyndade några fina småtting-plagg på loppis som vi har fått! Tack:D 


Hjort?

Trodde nyss att vi hade brunstiga hjortar här ute men det var visst bara M som snarkade sitt högsta! 

Skrattanfall deluxe

Vår dator är inte vad den har varit, min sida = oinloggningsbar så igår skulle jag försöka ordna bort M:s fingeravtrycks-inloggning för att jag ska kunna använda datorn alls. M hävdade att han provat men inte lyckats och jag frågade om han inte kunde sätta sig bredvid så vi kunde hjälpas åt varpå M säger: 
-Jag vet inte om jag blir smartare av dig. 
Nehej, men tack då.....hahahahahaha!!!!

1 vecka kvar!

1/10 öppnas namnburken och namnförslag börjar diskuteras. Vi kom in på det lite nyss men ingen nämnde vad som lagts i. Själv hittade jag ett pojknamn nyss på nätet som gjorde att jag bara kände att det måste bli en liten pöjk, haha! Knasigt! Jag kommer säkert att skriva mer om namn nästa vecka! Imorgon går vi in i vecka 32 <3

Good News

Nu ringde jag IKEA för att fråga/få tag i den bruna spjälsängen och de sa att pga av att en detalj i botten konstruerats om så har det blivit ett glapp butikerna på tillgången OCH den kommer tillbaka i oktober på alla varuhus! Wihoo! Nu tar vi frulle jag och sovgrisen. 


Sköna söndag

Idag har varit en skön dag, hasat runt på fm hemma och sedan drog vi till Dufweholms Herrgård för brunch, en present från Bergstrands med respektive aka Idregänget! Så gott! Magnus fick en aha-upplevelse av hur det går till att låna filmer på biblioteket, att man inte längre behöver gå till bibliotekarien som skriver upp lånen. Haha! 


 

Sy & Fix

M grejar i trädgården men jag fick energi att ta mig an att göra om ett spjälskydd till spädis-sängen. Skyddet var Antons gamla och nu efter tvätt och tygbyte så blev det finfint om jag går säga det själv. Lite finlir såsom knytband och ev kantband saknas men nu får det vara bra för idag. Det jag är mest nöjd med är kostnaden....0kr!!! Wihoo! Skitvecka!!!

Avbokat, inställt, avvisad, nekad...ungefär så har det sett ut och i eftermiddags kom förkylning också! Det går inte bra nu! 

Ångest

Det magonda som kommer av att katten  varit instängd i bilen hela natten är jobbigt!! Samtidigt som jag tackar någon högre makt att jag skulle åka till stan på förmiddagen. Ibland står ju bilen flera dagar oanvänd.....

Bråten-brothers


Idag
Sanning

Elin & Nicke gästade oss ikväll och Elin hade gjort en fin tavla med ett citat som jag gillar väldigt mycket! Den kommer att sitta över spädisens säng för oro är visst något som ingår i föräldraskap har jag hört;)
Mamma

Idag har jag målat baksidan på carporten, efter att ha fått olika åsikter om huruvida jag bör måla eller ej så provade jag och det gick finemangs! Plåten började läggas igår, Anders klättrar så fint när de andra höjdrädda krakarna står på marken. Själv kom det några tårar och mamma som var här försökte trösta med orden att jag gör ju annat, syr, fixar mat men sedan blev hon tyst en sekund varpå hon sa något som visar att min mamma känner mig väldigt väl: Ja, men du vill ju vara uppe på taket! 

Insats

Johanna tittade förbi på lunch och överlämnade en Plopp som ett symbolvärde för hennes datum-gissning när bebisen ploppar ut. Jag ska nog börja ta en chokladbit som insats för varje gissning, men den som tror att det kommer ligga choklad i potten på vinnande datum tror fel. Möjligtvis en hög med tomma godispapper dock .....Moahahaha!!Omplanering

Igår fick vi bara vackert konstatera att Ullaredsfärden i helgen måste skjutas upp pga bygget då den sista stora kostnaden med taket ska pyntas. Det värsta är ju att bästa Elin drabbas också , det var så länge sedan vi var ute på en trip och det är ju halva grejen!!!
M tyckte det kändes som h


an svikit mig hur han kan tro det??? Finaste bästa älsklingen som finns, och inte för att han kan bygga/fixa utan för han är så snäll, omtänksam och väldigt rolig.

Tanken

Är inte tanken att man ska vara utvilad eller något när bebisen kommer?! Att vakna 04:30-05:30 är inte kul men just NU är det mitt största problem. Lyxigt problem kanske då jag kan sova sen om jag vill. Klarvaken.nu

Spjälsäng

Två färger på spjälsäng är vad som diskuterats här. Ikeas svartbruna eller den gröna. Båda skulle passa fint här i sovrummet. Vad händer? Jo, båda tas bort ur sortimentet. Den mörka kan man hitta på vissa Ikeor typ Västerås och Jönköping. Om en vecka åker ju jag och Elin förbi Jönköping vid Ullaredsfärden. Hmm... 
Den gröna finns däremot på blocket i Norrköping. Vad tycker ni? 
Yr

Besök hos barnmorskan idag och jag blev så yr så yr när vi var där. Magnus trodde det berodde på att vi rusade uppför trapporna. Jag vet inte om snigelfart kan betecknas som att rusa men men...sedan visade proverna att allt var bra utom just järnvärdet som låg i nederkant för vad som är ok. Sjukgymnast blev jag inbokad till pga de lossnande fogarna dessvärre först om en månad.
Magnus den stekaren hade tagit ledigt idag hela dagen idag ngt jag fick veta först igår så nu spikas det för fulla muggar. Förra veckan missade jag en modevisning där bästa svärmor var med men idag var det stor bild i tidningen!


Bygget i bilder


Morgon

3xvakna kids nere i tv-rummet som på ljudet har kommit över den första morgontröttheten. Selda har varit tokig inatt och trampat runt i sängen hur många gånger som helst och sedan kompletterat med att bära in en råtta! Idag är det bygge som gäller så det är väl lika bra att gå upp och skrämma ihop något fikabröd.


Vila

En vila blev det nu efter att ha hämtat virke och käkat middag. Vi ska på fest hos Tugge i Flen senare, förfest och sedan till Mozzarella för karaoke och mer fest. Jag tror däremot inte vi går till Mozzan utan vill mest träffa Tugge då vi inte setts sedan i juni tror jag:O
Imorgon blir det fullt ös också då rävarna kommer och sover över hos oss och carportbygget tar lite mer fart! Takstolsresning på söndag hoppas vi på!!


Invänjning

Barnvagnen står i "nya rummet" för att katterna skulle få nosa på den och vänja sig vid den, särskilt Sonic som är ängsligare av sig.
Taktiken har nu hoppat upp och bitit oss i ändan då Sonic insåg att det var ett perfekt sovställe för honom! Lagom stort, mysigt och mörkt hela dagen. Nu har jag satt ett stopp med den andra suffletten men varje dag hoppar han upp i förhoppning om att det går att krypa ner.


Bra dag!

Idag är en bra dag!! Solen skiner, jag har kollat på kungen och fått riktigt glada nyheter! Ikväll blir det att träffa Wreta-ex i Björkvik för grillning! Jag tror jag vilar i solen och gottar mig riktigt innan dess!!


Eldningsförbud

Jag undrar hur det ska gå i vinter med värmen här då jag har haft eldningsförbud sedan i april. Varför? Jo Magnus the eldoholic har paxat eldningen sedan dess då vi endast eldat ca 1 gång i veckan, han skulle inte stå ut med tanken att kanske inte få elda på flera veckor. Jag å andra sidan har nästan glömt bort hur man gör nu. Jag får väl boka en kurs i pannrummet.


Fuck AF & FK!

Cirkusen fortsätter med sjukpenningen som inte blir beviljad av FK då jag inte var "korrekt" inskriven hos AF ser det ut som nu. Jag var inskriven men inte påanmäld som aktivt arbetssökande i rätt tid något AF är ansvariga för!
Jag visste nämligen den 13/8 att jag skulle bli arbetslös den 23/8 och gick därför direkt då till AF och det tyckte dem var jättebra att jag kom direkt och skrev in mig. Jag VET vilken information jag fick när jag var där den 13/8-12 och att jag INTE behövde anmälas något mer utan då var allt grönt och ok, men det gäller inte enligt FK som nu säger att JA du var inskriven men inte som aktivt arbetssökande, det anmälde AF först 27/8 och pga det så har jag inte skyddat min inkomst=ingen sjukpenning för sommaren 2013.
Jag anmälde mig nu igen den 19/8 och då undrade de på AF om det inte är bättre att jag är sjukskriven pga graviditeten som är i "slutskedet".
1. JAG VISSTE INTE ATT MAN FICK VÄLJA!!!!
2. JAG FÖRSÖKER GREPPA HALMSTRÅN OCH FÅ UT NÅGRA KRONOR FRÅN A-KASSAN ISTÄLLET, även om AF tyckte att det faktum jag är arbetssökande nu bara är ett spel för gallerierna! No shit! Det är iaf något jag själv har betalat varenda jävla månad! Låter jag bitter? kan bero på att jag är det!! Jag vill aldrig ha något mer med FK att göra vilket är taskig tajming nu kan man ju säga...


Bakis

Jag känner mig så bakis idag, och ont av foglossning vilket inte var så otippat. Men det var ett kul bröllop med alla ingredienser, god mat, dans, skratt och rörande tal! Det är ju roligt med fb också när jag lade ut en bild på mig och M som misstolkades och folk började gratulera oss! Hahahaha!!! Ja, det var aldrig min mening att stjäla fokus från fina Elin & Henke!