Kvällsaktivitet


Takmålning i Leos rum samt taklister uppsatta i vårt sovrum så sen kan vi fortsätta måla taket där också. 

Framåt

Nu börjar man verkligen se hur det kommer att bli! Golvet är tyvärr inte helt hundra och på måndag kommer golv-företaget  hit och tittar själva. Vi har hela tiden fått nytt golv utan knussel men sista ordet är inte sagt i denna fråga. 


Vi är iallafall väldigt nöjda med våra val av färger, det svarta köket blir så fint som vi tänkt oss mot det ljusa ask-golvet😍


Visualisering

Jag vaknar på morgonen, plockar fram frukost, doften av nybryggt kaffeblandar sig med doften av varmt stearin, julmusik i bakgrunden och lysande julstjärnor i fönstret. Blickar ut över ett frostigt landskap och en frusen sjö och höra små fötter(eller en bobbycar)på trägolven.

Återskapa

I söndags skrev jag ett långt inlägg som försvann😡 det handlade om renoveringen som nu har tagit fart igen då snickarna har varit hos oss hela veckan. Golv ligger nu överallt utom halva vardagsrummet och hallen men blir förhoppningsvis klart senast imorgon. Köksstommarna sätts idag och går allt som det ska inklusive en veckas väntetid på bänkskivan så är köket klart om 2 veckor. 
Bilden är från i söndags så mycket har hänt sedan dess! 

Leoman har ju fyllt 2 år och vi hade kalaset hos mina föräldrar i Vingåker och det var toppenbra. Äntligen har han fått en vagn till Bobbycaren också(bland mycket annat fint).

Just nu bor vi i källaren efter en 2-veckors "semester" i Snickargården som är grannhuset där släktingar så påpassligt är/var ute på resa. Det var skönt att byta miljö och ha tillgång till kök, lite som att ladda batterierna inför sista köksrycket. Köket ska snickarna göra helt klart och sen har vi såklart massa tapetsering kvar i de andra rummen men det går nog lättare när dom är ur vägen och köket funkar. 
Målning och underarbete finns om någon är sugen på det😜
Läget

Läget i huset just nu, golvet som eventuellt skulle komma i fredags iaf igår har inte kommit idag ännu. Snickarna kommer inte kunna vara här på hela veckan. Så här ser det ut nu. 

Lära sig

Hela veckan har denna syn skådats vid vårt hus! 

Dom är så bra! Golvet vi köpt är däremot inte så bra...vi får nytt då snickarna hade stora svårigheter att lägga det så det satt ihop snyggt i skarvarna (de stack upp på många ställen) och dom har lagt måååååånga golv vill jag tillägga. Tyvärr slår det lite stopp inför nästa vecka, men mycket annat har blivit gjort i form av målning, underarbete, snickerier mm så vi ser iaf framsteg. Min stressnivå har dessvärre skjutit i höjden av golvstrulet och exakt inget av det planerade skolarbetet blev genomfört idag. Jag har inga reserver nu. 
Målade tak, el och underarbete ✅
Alltså ser ni den lilla mackapären på golvet till vänster om stegen? En fläktkonvektor(läs element) som gör att vi slipper massa element i köket och den ligger så finfint i sockeln och blåser värme. Inkopplad av en VVS-are vi känner😘👏🏻👍🏻