Avbrott

Nyårsmiddagen hos A&J med några fler vänner fick ett abrupt slut för oss mellan varmrätt och dessert då jag fick magont och blev illamående.(Tilläggas bör att det absolut inte var matens fel då jag fick känningar innan middagen)Allt var supergott....tja...på nervägen iaf. Hemfärd med misstänkt magsjuka för mig....trist...maten kom upp under hemfärden:( Gott Nytt År eller? 

Nattpasset

Nu har jag löst av M från skrikigt litet knytte, nu ligger han i min famn och sover. Jag sitter halvobekvämt men skiter fasen i det nu när han sover. Vet inte alls vad som kan ha utlöst skriket inatt till skillnad från de förra gångerna....... Jag kollar solsidan-boxen iaf som M roulettade hem. 

Hepp!

Jag säger bara det: amning ett helt dygn utan ersättning till knyttet! Wihoo! Nu hoppas jag det fortsätter så:D
Nu powernap och sedan mot BVC och sedan Lunda-farmen! 

Den där julen

Jag har aldrig varit så trött och stressad på jul. Julafton spenderades i Bråten, först på gården och sedan i Snickargården hos farbror och faster till Magnus med kusiner, och ytterligare fastrar, farbröder, kusiner och en och annan hund. Härlig stämning och superfint dukat med massa granris och små figurer under temat tomtar och troll. Jag älskar när folk lägger tid på dukning(slänger in ett extra tack till alla då jag vet att både en faster och en farbror läser här)
Juldagen på backat med min familj med mat, paketroulette(M kammade hem 4 paket, yeah). 
Stressen kom sig av att tänka hela tiden när ska knyttet äta, sova i förhållande till allt annat. Jag har svårt att slappna av och ta saker som det kommer. Jag vill veta vart jag ska amma nästa gång om vi åker iväg någonstans. Även sovtajmingen är stressande, att veta att jag inte får sova mer än tre timmar i taget och vara i "otakt" med knyttet. Är det 1,5 timme kvar till matning så känns det inte som någon ide att somna = mindre sömn. 

Why?

Ytterligare en natt med skrik och magont...tålamodet är dock bättre inatt. På måndag är det BVC och då får de fanimig ge lite handfasta råd! Allt kan inte vara normalt. Något måste ju vara fel! As--. Haha, As-- blev visst Leos första blogg-kommentar här nu när han vevade till med sin lilla arm:)
Jag återkommer om rapport om hur julen var men en sak kan jag säga och det är att jag är glad att den är över! 

Julkort

GOD JUL önskar vi på Granbacka! 
Julafton

Ja men då är det julafton då! Vi kör vaknatt med knyttet som har magont:( han har varit bra länge men nu är han så ledsen och jag blir lite stressad av det och att vi ska vara borta hela dagen. Tur att jag vet att jag kan sova om jag vill i Bråten. Jag får offra Kalle antagligen men vad gör det om 100 år? 
Vi valde att inte skicka julkort iår men senare idag kommer ett här till er! 

Gran

Idag ska vi till Lundat för att hugga gran...ja vi ska kanske inte hugga någon då vi tydligen har en på tomten som ska bort. JAG har ännu inte besiktigat detta enligt M potentiella julgransobjekt men det ska göras innan vi åker. 
Ikväll blir det julkonsert för mig i Vingåker med mina föräldrar. Knyttet och M kommer säkert hänga med min lillebror Anton framför GTA. Förkylningen är bättre men långt ifrån bra ännu. Amningen väljer jag att ignorera just nu....
Imorse låg båda kattdjuren i sängen så jag lyckades få det här kortet(jag har lagt knyttet där, så nära skulle de inte våga lägga sig)
Tackar

Tack så jättemycket för alla tips och även peppning! Idag har det gått bättre men nyss fick vi skarva liiite. Knyttet har dock tuttat som en tok hela eftermiddagen till och från. M har ju ledigt nu så vi kan köra dagar med intensivamning och han får fullserva mig då. Nu ska jag vila en stund, det ska vara bra också:D 

Hjälp!

Alla tips om amning mottages tacksamt!! Mjölken räcker inte alls och vi har successivt  fått skarva med ersättning mer och mer efter amningstillfällena. Knyttet får alltid börja att amma just för att "få igång" mer. Jag äter massor, dricker mängder med vatten + amningste. De sista 3 dagarna har varit asjobbiga, spelar min förkylning någon roll? 


Suck

Gårdagen var en pärs med knytte som hade magont och sov ungefär en halvtimme bara mellan 8-17. Bära, vagga, mata, gosa och jag kände mig så trött i kroppen och skallen när vi åkte på kalas hos Anders som fyllde år. Tyvärr var det inte bara trötthet utan feberfrossan slog till när vi var på Maxit efteråt:( 
Nu hoppas jag innerligen att jag inte smittade någon på kalaset, jag höll Viktor en kort stund men "gosade" aldrig i ansiktet som tur var. 
Ångesten över hur den här dagen skulle  bli var stark men natten gav mycket sömn och knyttet verkar lugnare idag, dock har vi en backup-plan som stavas faster Lisa som har lovat att komma ut. 

Skön dag

Idag har det varit en skön dag trots morgonens uppryckning av knyttet. Han har dock ätit sig över 4 kilos gränsen:D 
Sedan blev det en timmes promme. Många av våra grannar har hundar och på ett ställe ett par km härifrån så springer de ut på vägen, skäller och springer runt vagnen(eller bilen om man kommer med den) jag blir galen på sådana fasoner och nu hanterar jag det på ett pedagogiskt hundsätt och ignorerar dem vilket funkar, men mest av allt vill jag bara vinkla upp foten mot dem när de kommer sättandes! 

Otajmat

Hmm....om 30 min ska vi vara på BVC...jag ligger i sängen och Leo sover i sin säng. 
Det blir ingen promme ner iaf, men ska jag ta upp honom nu eller sätta ner honom i babyskyddet om 20 min och han får äta när vi kommer hem? Jag ogillar att väcka honom och hade det inte varit för att M ska ha bilen imorgon så hade jag åkt till Valla med honom då istället. Inte läge att missa ett besök nu heller när det är helger och flera veckor till nästa besök..... 

Kusiner

Liten utflykt till staden idag och vi bjöd in oss på fika hos A&J&V så kusinerna fick leka av sig lite, haha! 
Sötnosar är vad de är!!Taktik

Åh något jag ogillar är taktiksovning som nu när jag gärna ser klart filmen på tv MEN går och lägger mig efter amning för att få sova så länge som möjligt....
Imorse såg jag Lucia på tv, ngt som jag bara MÅSTE göra och som jag var lite orolig för skulle bli feltajmat med sov och amning men perfekt blev det. Jag älskar Lucia!!! 

Fråga mig inte hur men jag lyckades koka en sats dajmfudge på förmiddagen med ett gnälligt knytte och hade han bara meddelat mig att han hade för avsikt att vara gnällig så hade jag avstått koket men nu är det gjort! 

Bra dag

Idag har vi sovit, prommat i solen, varit på läkarundersökning och storhandlat på Maxi. Vi handlade hälften av julmaten så det förhoppningsvis blir lite lugnare att handla nästa vecka det som är kvar. Knyttet skrek när jag stod i duschen på em och lösningen blev babybjörn när jag sminkade och fixade mig. Den gillar han nu och somnade tillochmed. Tummen upp på den:D Vakenhet

Inatt var knyttet vaken länge och skrek mycket av tiden så imorse kände jag mig som en ihopknycklad påse. Men klipptid i Vingåker så bara att masa sig upp, mormorn var knytt-vakt och sedan lunch med henne och kusin, moster och vän. En tur på outleten blev det också men inget inköp. 
Väl hemma nu ikväll så somnade vi alla tre mellan 19-21 och M har badat, matat och pysslat så nu känner jag mig pigg igen ifall det blir likadant inatt(vilket det ofta inte blir två nätter i rad peppar peppar) 

Mamma vet bäst

Ibland är det bara en mamma som kan trösta, trots att jag är 30 år! Så var det igår efter den värsta natten med vakenhet för knyttet och jag var helt otröstlig, men då kom min fina älskade mamma hit på en gång och lugnade ner mig(M är som vanligt lugn). Hon började bena i vad som kan vara orsaken och hade även råd i bakhuvudet från en bm vi känner så igår kväll ändrade jag lite i våra rutiner när jag äter. Knyttet har ätit var 3:e timme och sedan somnat om lugnt i sin säng nu inatt! 
Knyttet passade förresten på att meddela sin mormor en julklapp som han gärna ser under granen med sitt namn på:D 
Morfarn var inte med igår då det kommit snö för 17 gubbar och han hade ett behov av att kava runt en timme på längdskidorna i äkta Gunde Svan-anda( även om jag tycker han ser ut mer som Wassberg) 
Förlossningen

Hmm...har funderat på det här med förlossningsberättelse men här kommer den iaf. 
04:00 vaknade jag av att värkarna började, väckning av M vilket för en gång skull var lätt. Han började klocka värkarna som var minutlånga och kom med 3 min mellanrum vilket jag skulle säga är regelbundet. Ringde förlossningen och bm säger att det här kommer ta tid, ta två alvedon och försök sova, duscha, äta...ja ni vet, standardsvaret. Javisst! Jag ville iaf duscha så in med mig där och den där plastpallen vi skulle köpt för detta ändamål inte har blivit just det...inköpt. Men M:s fiskeryggsäck funkade finfint:D 
Ca 04:45 är jag färdigduschad och vill ha mackor och juice när jag lägger mig i sängen. Efter 2 minuter känner jag ett kraftigt illamående och kommer 2 meter, kräks på golvet och vattnet går. M ser vit ut i ansiktet när han inser att han kommer få torka spyor, men jag fixar det i någon sorts medlidande sekund. Jag slänger pappret i toaletten, spolar och orsakar stopp....det fick M ta hand om däremot....jag meddelar även M att han ska strunta i att jag inte vill ha epidural, jag ska ha allt!!!
Förlossningen hälsar oss välkomna in och M samlar ihop saker som jag vet ska med, sådant där som man tar när det är dags ni vet linser, mobilladdare mm, MEN plånbok och leg glömdes så vi fick vända hos Janne & Pia, M blev nervös och fick motorstopp och jag skriker att han ska ta det lugnt OCH ber om ursäkt i förväg för att jag kommer vara en bitch! Vi åker iväg efter att M skrapat bort is! från rutan(tackar att bilen inte stod i carporten så han såg det) 
Jag andades genom resan som tog 1,5 timme och minns inget mer än att jag tänkte att det var väl fan vad små vägar Trafikverket bygger!!
Inne på förlossningen så dröjer det innan jag blir undersökt då vi kom mitt i personalbytet men då jag är förstagångare så är det ju lugnt...eller? 
Jag får några kraftigare värkar som jag inte kan andas igenom och då säger bm att jag är ju redan öppen 5cm! In på ett förlossningsrum och då är klockan ca 7:30. Jag får lustgasen visad och provar och fattar direkt, vilken lättnad. M skrattar då jag höjer lustgasen till skyarna mellan värkarna lullig som jag är. Lustgasen i ena handen och M hand i andra och den korta stund han släppte kände jag paniken komma direkt. 
Några värkar andas jag igenom och ca 8:15 tryckte det på så in i Norden på ett helt annat sätt och jag säger till undersköterskan som genast hämtar barnmorskan. Helt öppen och krystvärkar, helt otroligt säger de båda glatt. Förstföderskor och så snabbt och lätt skrattar de och jag känner mig som deras trissvinst, plötsligt händer det! 
5 krystvärkar senare kl 8:41 och lill-pojken kommer ut helt fin och vi gråter båda två, jag för att det var en levande fin bebis och alla kontroller och skitgraviditeten är åt helvete över och M för att jag gråter! Bebis upp på bröstet, navelsträngen klipps och M blir helt nerblodad av den. Själv så fick jag några stygn bara och var uppe på em, duschade mm. 
Så 4 h och 41 min totalt:D yieppekajej! Gift-bags

Baby-påsar med prover, rabatter och småsaker får man ju när man får barn, på BB och hos barnmorskan. 
Varje gång vi kollade gulheten på Leo frågade barnmorskan om vi fått någon baby-bag, ja det har vi svarade vi och hon kontrade med: ja men ta en till vettja!, ÄVEN fast vi sa att vi fått många!! Så om vi summerar så har vi fått 9 stycken!!!!! 
Faderskap

Vi hade inte behövt skriva något papper igår på att Magnus är pappa till Leo. Nyss tog M med sig sonen in i pannrummet (för att kolla pannan)då han skrek sådant det lilla livet och ongen blev tyst på en gång!

OM

Om vi inte skulle åka in till stan idag för att vi ska erkänna att M är pappa till Leo så hade jag gått runt i morgonrock hela dagen för första gången sedan Leo kom, jag misstänker att de kanske inte tar mig på allvar om jag åker dit i morris och med lite otur blir han tilldelad en annan mamma istället!!! 
Frustrationen var stor inatt hos både bebis och mamma då bebisen är i stegringsfas och vill öka på mattillgången. 

Advent

Vi är på banan gällande adventspyntat bo! Jag ville egentligen åka in till stan och titta på skyltningen och grantändning på torget men blåsten och otajming med amning gör att vi nu sitter hemma framför brasan och skidor på tv.