Fullt upp

Ibland kan faktumet att man bjudit hem folk få en att ta ett ryck, så har det varit för oss nu inför helgen och valborgseldning som vi styrt upp här i Bråten. Jag har även varit mycket pigg de senaste 2 veckorna vilket säkert bidragit. Vi har slängt ut badkaret och biden samt bytt toalettstol, handfatet ska bytas inom kort också. Roligt att en byrå vi fick från tidigare ägare matchade i badrummet. Tack vare snälla Anders gick allt på 1,5 dag, han hjälper alltid till! 
 
I källaren har förråden sorterats och plockats om i, källarentren har fått en arbetsbänk med ett par skåp under likt det vi hade i Granbacka, ska på lite färg bara vid tillfälle. 
Lisa hjälpte mig att möblera lite i gillestugan så det ser lite roligare ut att komma ner där även om golvet inte är så kul utan matta/golv. Spånskivor. Men trevligare utan en 40-årig heltäckningsmatta som nu har fått pension. 

Förövrigt så har jag målat och satt upp garderobsdörrarna i vårt sovrum, M skruvat dit fronten till diskmaskinen samt handtag på vitrinskåpen som ääääntligen kommit! Listerna som ska sitta över glasskivorna i köket kommer också upp idag tack vare att vi fått låna gersåg av Göran och Laila, där har vi också ett stort tack att skicka då vi fått låna massa verktyg under hösten. 

Ett tiotal träd fälldes runt vårt hus i helgen som var också. 

Jag har även spontan-möblerat om i Leos rum och jag vet inte men de nätter han sovit nu har varit helt lugna och tysta. Jag tror på Feng-shui helt klart även om jag inte möblerat efter det direkt. Ska nog tusan börja göra det. Jag har ju dragit av ett bullbak och storhandling tja....det var väl allt. Tillökning

Igår var jag med och hämtade ut nya tillskottet på Lunda-Vannala gård! Pappa, storebror och jag.

I år ska jag vara med lite i vårbruket och jag får nog ratta nya åket också! Såklart firade vi på gammaldags bonde-manér med tårta. 

Nu hoppas vi på fint väder så det kan dra igång på allvar. Yeay! 

Inget är omöjligt

Alltså, titt som tätt hör man människor som uttalar sig om att de vägrar säga att någonting är omöjligt. Det finns lösningar för allt. VÄNLIGEN skicka hit en sådan människa när jag vid frukosten råkat dela Leos macka(som han alltid vill) och det visar sig att minin inte alls vill ha delad macka, får ett utbrott och vägrar gå med på någon form av förlikning! Israel-Palestina konflikten ses som ett mindre gnabb i jämförelse! Ryck

Igår fick jag energi, eller kom den av helgens bravader kanske? Iallafall så började jag röja i sista rummet på övervåningen som fungerat som verktygsrum. Jag har spacklat garderobsdörrarna till vårt sovrum. Idag rev jag ut heltäckningsmattan aka allergimattan på nedervåningen. Allt har sin tid och den har ju iaf haft ca 39 år på sin plats. Leo och jag hann även med att städa skafferiet och organisera om i kökslådorna.
Vi har insett att badrumsrenovering ligger en bit fram för oss men ska fräscha upp lite (toalett, duschkabin och handfat) och som av en händelse hade M:s kusin en ny duschkabin ouppackad som han inte skulle ha, den byttes mot en moped som han lånat sedan förra sommaren. Ett av de märkligaste bytena jag varit med om tror jag, haha!! 
Hemma igen!

Vilken helg jag har haft! Det kändes inte alls som tiden gick fort i Örebro och allt var så himla bra och kul! 
Vi käkade middag på Pinchos, en restaurangkedja med tapas där man beställer allt via en app i telefonen, sedan får man ett meddelande i telefonen när maten/drinken är klar. Man kan även betala direkt i appen men det är inget krav. Kul idé och det blev ju inte att vi satt stilla i raka rader utan man tog det som det kom och beställde in vartefter. 
Alcazar var kanon, jag äääääälskar ju deras låtar och hela discotemat fick publiken att stå upp efter bara ett par låtar. 


Väl hemma igen och det var en man och en liten kille som blev mycket glada när jag kom hem. Älsklingar! 
Mannen blev så glad så han började skala bort vår gräsmatta(det är en positiv reaktion ur vår synvinkel😜) Godmorgon!

I vanlig ordning är vi vakna och mornar oss i soffan framför Emil i Lönneberga, Leos absoluta favorit nu. Själv brukar jag vara trött när Leo vill upp men idag gick det lekande lätt att gå upp. Alldeles säkert beror det på att vid 10 drar vi ett tjejgäng mot Örebro och shopping, hotell, middag och show med Alcazar. Det ska bli så himla kul och bästa Sofia är initiativtagare och har fixat med allt! 

Helgplaner

Dagens plan var att jobba i trädgården hela dagen, jag och Leo fick avbryta redan vid 10:30-tiden då han ville gå in och jag förstod på hans allmäntillstånd att snuvan nu utökats med feber. Nu har han sovit i 1,5 timme. 
Men ute hann vi åka traktor och köra grävmaskin en stund iallafall. M jobbar på och gräver bort stubbar och rötter samt lastar skräp. 

Katter

Smilla bor helst i källaren och är skygg men nu när dörren stått öppen har hon gått ut korta stunder (läs vi har lyft ut henne). Men när grannkatten kommer in i källaren så är det hon som blir galen och jagar ut den! 
Selda är numera Leos katt, han har nämligen utnämnt henne till det. Det KAN ju eventuellt bero på att hon är den enda katten som inte kutar iväg från honom, hon sover precis varsomhelst, varför inte mitt på gräsmattan? Selda tar gärna in odöda djur, exempelvis fångar en mus och släpper den inne för att sedan strunta i den. Igårkväll jagade vi en i ett förråd...vårt största och rörigaste förråd ska tilläggas. Sakerna står INTE i raka rader ännu!!! Men Smilla hjälpte till och spårade så vi kunde fånga(läs slå ihjäl) den. 
Sonic är den som slappar mest, gömmer sig för grannkatten och tar in döda djur för att exempelvis lägga dom under tvätthängaren i källaren. Den hittats också igår kväll under jakten! 
Bör jag tillägga att katterna nu inte kommer in genom kattluckan på nätterna och dörrar till förråd nu är stängda. 
Men ett hem utan en katt är blott ett hus. 

Funderingar

Alltså när jag kommer till simhallen så är det oftast så att 6 personer(oftast pensionärer) simmar och trängs på motionssim-banorna. Sen är det 6 tomma banor brevid....själv simmar jag oftast på en "tom" bana, självklart flyttar jag mig om det kommer skolklasser eller barnfamiljer men det händer i princip aldrig. 
Motionssimmarna simmar inte varken fort eller länge och jag tänker att det kanske är det mer sociala som lockar dom till simhallen för under de 40 minuter som jag sträcksimmar så hinner flera av dom med både simning, bubbelpoolen och fika. Alla är olika och jag är säker på att både jag och dom har en stund av livskvalité! 


Bakslag

Illamående som tusan sedan en stund efter frukost, jag antar att det är någon utvecklingsfas som orsakar hormon-flush i graviditeten nu. 
Leoman är inte pigg på att åka till föris på måndagar, -Leo hemma, säger han och åka till badhuset. 
Jobbvecka med bojrundor är det men annars är kalendern helt tom så badhuset blir det nog någon dag och en tur till biblioteket.

Bokhylla

Leo har önskat sig en bokhylla i sitt rum, igårkväll flyttade vi in en liten för att placera en lampa på. När Leo ätit klart frukost sa han att ville leka i sitt rum och sedan var racet igång. Nu springer han med sina böcker från vardagsrummet och lägger i hyllan, lite extra roligt att han flyttade undan alla leksaker som stod i vägen för att få fullt spelrum! 
Mamma får INTE hjälpa till har han sagt. 
Fredag

Jag vet inte om det är snön eller min trötthet som är dagens april-skämt men förmodligen inget av dom då båda existerar och är fullt verkliga. 
Hade ett par korta ärenden i stan men har styrt om det till imorgon så Leoman och jag ska ta tag i tvätthögen och sedan har prinsungen sagt att han vill bada. 
Igår hade vi Leos kompisar med mammor från föräldragruppen här, stora ungar har dom blivit och vi skrattade massor åt olika upptåg. 

Ikväll kommer kusin Hanna med familj och det blir häng med hemma-pizza. Skönt att helgstädningen blev gjord igår redan för jag är helt slut idag. Barnmorskan hörde av sig och meddelade att jag måste börja äta järn redan då jag hade låga värden, jag antar att det påverkar också.