Ko-logik

Den här infon gäller Minifom som knyttet äter mot magont. Det fungerar även på djur som nöt och får. OKEJ!!! Alla ni som försökt att få en ko att ställa sig på ett visst sätt(och ni som inte försökt kan jag infa nu) DET GÅR INTE! Hahahaha!!! Så att STÄLLA DJURET ÄR OMÖJLIGT! Men jag och Magnus skrattade så vi grät när vi läste! Vi behöver inte lyfta knyttets framben som iofs hade varit enkelt. BF

Imorgon var Leos beräknade födelsedatum men jag är så glad att han redan är här!! Kaboom

Ungefär så lät det idag när knyttet la sig på vågen hos BVC-Siv och sprängde 3-kilos-gränsen och landade på 3170g, 3 cm har han växt också. 
En sak Leo tycker är bra med att pappan jobbar är att han kan vräka sig i pappans säng, ja hur mycket man nu KAN vräka sig när man är ungefär 3 äpplen hög. 

Trötter

Efter en lång natt med ett knytte som hade magknip så har dagen varit bättre men vi saknar Magnus mycket nu när han åkt till jobbet igen. Annars tror jag att jag hunnit ganska mycket mätt med ny-spädis-mått....plockat ur diskmaskinen och startat en tvätt. Haha!! 
Planen är att äta lunch snart och gå och möta M när han kommer från jobbet. 


Utflykt

Igår åkte vi till Linköping och hälsade på Ann & Anders, lite försmak på julen med gröt, skinkmacka och pepparkaksbak! De andra gästerna anlände på dagen och hann avverka en julmarknad och ljusshow-promme. Leo skötte sig fint och lilla Emil hade ett fasligt sjå med att kontrollera att han sov, kolla på de små fötterna och undra hur liten man får vara egentligen:D Klocka

Vi har fått en liten Skalman! Prick var tredje timme vill Leo äta dygnet runt. 
Nu har vi även tagit emot besök ungefär varannan dag, så många fina presenter har båda han och vi fått!! Så snälla människor och vi tackar så MYCKET!! Bebisar

Alltså det liksom bara regnar bebisar just nu! Igår kom en liten tjej till världen som var beräknad till samma dag som Leo. Idag kommer BVC-tanten och kollar läget hemma hos oss, jag tycker det är en trevlig grej att de besöker hemmet även om jag förstår att det ska vara en koll för att upptäcka ev missförhållanden. De enda missförhållanden som finns här är att det inte blivit dammsugit på ca 3 veckor! 

Nattlig kamp

Inatt utövade vi en kamp jag och Leo! Var han en skrik-bebis? Hade han ont i magen? Ha, nej då kampen var nämligen jag och Leo MOT mitt ena bröst som tyckte att lite knöligt och ont gör väl inget! 
Men vi motade mjölkstocksknölen i grind minsann! 
Team Amning-Mjölkstockning 1-0


Kalas

Idag och tre dagar framåt åker vi på kalas! Då M:s mamma och min pappa fyller år i morgon så blir det Bråten-kalas idag och Lunda-kalas imorgon. På måndag far vi mot Nypan och Nicke-kalas! Nästa vecka kommer det väl bli mer eller mindre öppet hus här för de som vill komma och snosa bebis, så anmäl intresse vettja:D 
En sak

Jag har bara en sak att säga: Vi är i bebisbubblan och älskar det!

Snosa

Present

Ja eftersom spädis valde att göra entré innan fars dag så hade han ju köpt en present till sin far....ja okej nu ljög jag....han hade ringt till sin mormor och morfar som ordnade det praktiska! Funderingar

Medans M och spädis sover tillsammans så ligger jag och känner mig så glad så tårarna kommer. Förlossningen var verkligen min drömförlossning och varför skulle inte det scenariot kunna ske när mitt skräckscenario skedde för ett par veckor sedan, varför tänker jag att inte jag är värd det braiga? Jag antar att det är lättare att se negativa skeenden än positiva men vi alla är väl värda de positiva! 

Färdig?

93,2% färdig! Det tyckte spädis var lagom och började värka kl 04 imorse med minutlånga värkar var tredje minut. Klockan 08:41 var han ute! Sötaste lilla killen var 47cm lång, vägde 2700g och har mörkt hår som i ljuset blir lite guldskimrande som sin pappas. Namnet kommer nog socialstyrelsen bestämma då vi har noll förslag, haha! 
Tack tack

Idag kom Hanna & Melvin på besök och av ett märkligt sammanträffande så kom moster Lena(Hannas mamma) samtidigt på lunch då hon åkte förbi på jobb:) 
Hanna skruvade ihop spjälsängen i ett huj! Tack tack! 
Tack tack säger vi även till mamma/svärmor Ingrid som bjöd på hjortgryta till middag. 
Här är förresten babynestet som nu är färdigt för bebis. 
Underbara älskade....

Kärlek är att tassa ner och lägga sig på soffan för att sova när höggravida flickvännen äntligen sover MEN snarkar mycket. Kärlek är också att tvätta av samma flickvän + badrum när denne får näsblodsattack 03:30 på morgonen....Kontroll

Planen idag höll halvt kan man säga. En god vän frågade om läget efter kollen var som Dr Alban skulle sagt: det är stabiiiltt! MEN eftersom vi pratar om Granbacka-bebisen så ska vi ju såklart ta en omväg med extra prover som fick till följd att vi inte fick lämna sjukhuset på flera timmar extra i väntan på svar som var bra. UL var bra iaf och imorgon blir det provtagning i K-holm. Mys-eftermiddagen med att inhandla några småsaker som saknas till spädis blev det inget med men spjälsäng, köttbullar och julmust på Ikea blev det iallafall. 

Bra dag

Idag hoppas vi på bra dag med besök på MSE och sedan hämta spjälsäng på IKEA i Västerås. Fick tips på en annan blogg om fina mobiler och såklart ska spädis få kattexemplaret! 


Kött

Höst betyder påfyllning av kött i vår frys och även sortera vad som är kvar. I år var det sannerligen inte mycket kött kvar, bara 5-6 bitar kok/grytkött. Idag ska vi mala om det och laga lasagne och köttfärssås till matlådor istället så nu har det legat och töat hela natten. Tyvärr hade jag även tagit upp oxfilén och lagt i malhögen!!! Den som vi sparat till nyårsafton å allt, jaja det kunde varit värre, då jag insåg det nu och inte när den var mald till färs. Haha! Och det kommer ju ny filé med leveransen! Dagens I-landsproblem! 

Urrk!

En riktig skit-natt med ca 4 timmars sömn följdes av en skit-förmiddag. Sedan ordnade det upp sig efter bm-besök där jag vi skrev min journal, förlossnings"önskemål" och pratade igenom graviditeten. På onsdag blir det en tur till Mälarsjukhuset igen med kontroll och även där prata igenom inför förlossningen. 
Spädis är förresten fixerad och innan besöket åt jag en chokladbit och tänkte att nu rusar väl blodsockret i taket på provtagningen men icke då det låg på 3,4 och bm sa att hon verkligen inte velat se värdet om jag inte ätit chokladen! Det måste ju tyda på att min kropp mår bra av choklad;D 

Kväller

Dagens höjdpunkt idag var såklart att få träffa nya tillskottet Eklöf den sötnöten, han låg så snällt och snusade samtidigt som han skickades runt värre än en stafettpinne:D 
Såklart längtar man extra mycket nu efter vår spädis. Foglossning från helvetet har brutit ut sedan igår, värre än någonsin och jag ville bara grina när jag lyfter vänsterbenet in i bilen. Jag har läst olika teorier om att det kan vara så om bebis har fixerat sig vilket jag tror att hen har då sedan i onsdags magen har sjunkit lite och tryck "neråt" har uppstått. Haha! Neråt har uppstått, dagens sämsta svenska! 
Imorgon blir det dop för lilla gudungen Melvin!! 

Ovärt

Så ovärt (för att används ett ord från min lillebrors vokabulär) att vara vaken i flera timmar nu pga att jag åt pizza igårkväll. En halv pizza har satt stopp i hela systemet och magont med det plus att saltet tog upp all vätska och mina fötter sprängde i skorna när vi åkte hem. Funderar på att gå ut och knata lite fram och tillbaka på vägen och hoppas att jag inte skrämmer skiten ut tidningsbudet när denne kommer. 

Tack

Häromkvällen stormades backa-boet av vänner, mamma och moster för babyshower som de överraskade mig med! Tack för det allihopa och alla fina presenter och gofikat! 

En liten bebis anlände även den dagen hit till jorden och det verkar som att vi kanske får träffa sötnosen redan i helgen!!