Hårt slit

3:e gången gillt, det är tredje mors dag som jag är just mor och äntligen har jag lyckats såpass att jag blev firad idag. Paket imorse men barnet tyckte dock att det var helt onödigt att jag öppnade det och sprang iväg illa kvickt med det och gjorde det själv. Hahaha! 


Bild från igår när vi plockade liljekonvaljer. 


Surt och sparkar

Igår när M kom hem skulle vi gå ut, han skulle springa och jag cykla med Leoman. Eftersom vi hade bestämt det så fick inte vädret stoppa oss, men vi blev totalt dyngsura, ja inte Leoman såklart. Men det var skönt och svettigt, ja inte så svettigt för Leoman då. Väl hemma fortsatte jag med lite styrketräning och det känns idag. 

På kvällen såg jag de första sparkarna, jag har känt sparkar de sista 2 veckorna ungefär men nu syntes det också. Härligt! 

Idag har vi hunnit vara ute och gräva en stund och efter sovstunden nu ska vi baka en rabarberpaj till mellis och som uppladdning innan fredagsdiscot vi alltid har när M kommer hem från jobbet:) 


Landa

Leo är på förskolan, M är på jobbet, jag satte mig nu med en kopp kaffe och försöker landa efter helgen. 
Allt började i fredags när Leo satte en päronbit i halsen, det blev inget andningsstopp eller akut på något sätt utan en "vanlig" i-halsen-sättning där han hostade och jag dunkade i ryggen och sedan var det bra. Vi fortsatte dagen som vanligt men Leo hostade kraftigt och dreglade hela dagen. Framåt kvällen ringde vi 1177 som hänvisade oss till akuten på Kullbergska och rönten av lungorna vilket nästan var lönlöst sa personalen då just päron inte syns på röntgen. Inget konstigt hittades och vi fick åka hem på kvällen, läkaren hade kontakt med läkare i Eskilstuna som ville göra ytterligare en röntgen på lördagen. Så vi åkte dit nästa dag, de hittade inget då heller men 2 olika läkare hörde missljud från ena lungan vilket ledde till en remiss till Astrid Lindgrens Barnsjukhus i Stockholm. Där blev vi kvar i 2 nätter, Leoman sövdes på söndagen och undersöktes med en kamera i lungorna. Läkaren hörde inte missljuden men genomförde undersökningen iaf och konstaterade att Leo hade haft en päronbit i lungan som någon gång kommit upp i ett av hans kraftiga hostanfall.

Allt slutade bra och jag är inte mer orolig nu än innan för att han ska sätta i halsen igen. 
Men känslan av att hålla fast sitt livrädda barn som gråter och gallskriker mamma!pappa! när han skulle sätta en nål i armen, få medicin eller sövas sliter hjärtat itu på ett obeskrivligt sätt. 


Inget depp

Leo är inte helt nöjd när han åker till förskolan, 2 av 4 dagar gnäller han tyst att han inte vill åka men det går bra när vi väl är där. Igår möttes vi dock av något spännande när vi kom. Alla barn väntade utanför staketet som delar av de olika gårdarna och innanför roddade personalen fram massa olika lekar, spel, målning, ansiktsmålning mm pga förskolans dag. På kvällen var det familjedag med knytis där, Leo fick leka på "de stora barnens" gård, lycka!! Målning är något vår lille herre gillar. 
Dessvärre gick inte färgfläckarna bort i tvätten direkt hemma, vilken tur att min svärmor Ingrid är outnämnd fläckborttagningsexpert! 

Underbart!

Så kom hon då, igår föddes Leos nya lilla tjejkusin! Vi fick träffa dom redan idag, Himlarns lycka! 
 
Leo tycker det är spännande med bebisar! Vem gör inte det? 

ESC 2016

Som min tävlingsmotståndare Henke uttryckte sig om årets bidrag: mellanmjölk. Jag är precis av samma åsikt! Matchen mellan oss slutade för övrigt oavgjort, 1-1 då han satte en placering men jag hade Ukraina som bubblare. Svårtippat. 
Bleka bidrag och ett favorittippat Ryssland som gör en Måns-kopia fast utan röd tråd utan bara massa effekter. Favorittippade bidrag vinner sällan. Australien trodde jag skulle vinna men favoriter hos mig var Litauen och Italien. 
Men jag blir sjukt stolt över Petra, Måns och hela produktionen för en rolig och proffsig show. 
Frans bidrag stack ut, rent och avskalat men för första året på jag vet inte...kanske någonsin kände jag ingenting när han sjöng. Annars brukar jag bli ESC-patriotisk även om jag inte gillar låten men jag var helt blank...fattar inte alls varför, inte ens när det blev klart att han kom femma. Hmmmm....
Nu går vi in i ett mörker fram till februari när allt börjar om. Mello är som solen, man vet att den/det dyker upp igen tids nog! 

Min lilla mello-unge somnade men till hans försvar så var det faktiskt flera i sällskapet som somnade....samtliga var av manligt kön i åldrarna 10 månader-64 år.....hehehe. 

UL

Imorse var vi på första ultraljudet. Vi fick datumet 7/10 som BF och det var en dag "fel" från min egna beräkning. 
Jag kommer fortsätta tänka 30/9 dock av egna mentala skäl. 
Lilla knytet sparkade på friskt men ville inte vända sig och låg lite frånvänd och allt såg bra ut. 
Hemma

Idag är jag hemma och ledig. Prinsungen också då det blev en miss med att friskanmäla honom till dagis idag. Han tog ledigheten på stort allvar,  ropade Carpe Diem och gick upp 04:45!!! Vilket gör att jag inte alls Carpe diemar idag utan allt handlar om kaffe och överlevnad! Som tur är så var M uppe då och tog honom en stund innan han åkte. Annars handlar det mest om att komma ikapp med städ, plock och tvätt efter helgen då vi inte var hemma alls. 
Gårdagens lunch intogs i en liljekonvaljbacke vid Tisnaren:) 

Lugnt

Idag blev en lugn dag med sovmorgon och bara några timmars jobb. Det beroende på att Leo efter lunch började hosta och snora rejält och innan middagsluren var han riktigt mosig. 
Imorgon blir det vab för M och jobb för mig. 

Sol=vårbruk

Äntligen blev det sol och varmt säger jag som många andra. För mig och Magnus har långhelgen nu inneburit jobb med vårbruket på Lunda/Vannala. Pappa harvar, Andreas kör såmaskinen, jag vältar, Magnus servar Andreas med utsäde/gödning och plockar sten med morbror Roland. 
Det har matat på bra och det är så bra komfort i traktorerna så jobbet passar mig som nu är i vecka 19 utmärkt! Det är kul att ha något vettigt att göra och det är så kort period nu. Jag har haft lugnare dagar än de andra också. Leoman är hos mormor och moster Gittan och mig när jag inte är med. 

Igår fick vi jobba ihop då det var lite lugnare, haha! Vi vältade (trycker till sådden/jorden) och då hoppar man ut ibland och plockar stora stenar så de inte ska slå sönder någon maskin. Magnus fick stå för stenplockandet. 


Leo och jag var på marknaden i Vingåker också i fredags med ballonger, karuseller, marknadskaremeller(äääääälskar nougaten) och Pride-parad! 


Min morbror Roland är en riktig lekfarbror han! 

Valborgshelg

Eldning....

Röjning under entré-trappan idag. Vi kanske skulle ha röjt tidigare och slängt  bråten på Valborgselden.