Ont

Vaken redan och med tanke på att det är bröllop=lång dag borde jag ha sovit längre. Jag är tjock i halsen(förutom magen) och det känns sådär. Det här bröllopet vet jag nästan ingenting om dvs de andra har jag ju varit med och dukat och fixat på så jag har haft inblick men inte idag och det känns lite mer spännande och framförallt är jag mer avslappnad även om det är jättekul att fixa. Idag blir det grönt i gällande klädseln, och beroende på foglossningen får vi se vilka skor som fungerar, går nu i mina träningsskor hela tiden för det lindrar.
Ida ska sminka mig i utbyte mot bullar och cakepops till lilla Olles 2-årskalas.


Ny dag

Nya möjligheter! Jag har varit vaken sedan 05 så nu börjar ögonlocken kännas tunga. I eftermiddag ska det göras ärenden och småfix inför imorgon då det är bröllop!!! Elin & Henke gängar sig minsann och kan det måhända bli ett bröllop där jag får gå i gymnastikskor! Det återstår att se!
Ikväll: Bråten, mat och sälle!


Zzzzzzz....

Hemsk natt efter flera bra nätter. Öm och ont i hela magen vare sig jag rörde mig eller ej och kände av foglossningen också i hela bäckenet. Spädis har varit vaken och sparkat mycket. Nu är jag bara så trött!!!! Tur att inte M är lättväckt så som jag far runt. Sidenlakan och pyjamas är ett måste nu!


Info

Nu har M och jag varit och fått info om vägbygget mellan Valla och Flen. Det ska byggas 2+1-väg. När vi stod där och åt bjud-NCC-godisar och fika kom en reporter från K-Kuriren och ville ha våra åsikter!! Hahaha! Gott fika tyckte vi, nej då men jag blev så nervös då och måste liksom tänka efter. Vi får väl se om det är med i tidningen!


På dagen

Idag är det på dagen 3 månader kvar till BF för vår spädis och på dagen 2 månader kvar till BF för A&J:s spädis!! Rackarns raketer vad det ramlar på nu! Jag tycker det känns som ny grav-vecka hela tiden!


Schema

10:30 fika med pappa vid tröskan
12:00 klippning hos Therese på Hårknuten
13:00 lunch med mamma på Joans
14:30 tona håret hos Johanna
Fri lek
17:30 väginfo-möte på Åsa Folhögskola
Inget stressigt utan bara kul saker idag!


Ballong

Kanelbullar idag, ett gäng ska till barnkalas och resten tänkte jag leverera till Lunda-farmen imorgon. I eftermiddag blir det till att träffa Erika och Johanna i staden och det blir buss då <3 har bilen. Foglossning som gör lite ondare idag än de senaste 2 dagarna gör att jag känner mig lite emlig:(


Får se??

Magnus har grävt hela dagen idag med hos Ida och Anders:) jag har varit hemma och ordnat i tvättstugan med bänkskivan och gjort nääästan klart, saknas ett tyg framför trådbackarna bara.
Jag bad M att köpa lite godis när han är på väg hem och svaret blev...nja....får se... Har JAG en endaste gång sagt så när han ringt om mjölk eller mjukost eller bröd eller något annat vilket händer ca 1 gång i veckan hur mycket mjölk, mjukost och bröd vi än har bunkrat??


Ikea

Organisering i tvättstugan pågår så igår åkte jag till Ikea för att hämta stativ, trådbackar och en bänkskiva. Inte ens en timme var jag där, hade ingen lust att gå och titta alls. Förutom tvättstuge-grejerna fick några växter, en matta, pajform och burk till Magnus jag-måste-äta-nötter-på-kvällen-nötter följa med hem.
Kvällen bjöd på kräftskiva i Hampetorp hos kusin Hanna mfl och var supertrevligt, 6 kg hjälmarkräftor åt vi upp på 7 pers:D
Snart blir det buss till stan och familjen Egeland där Magnus redan är och gräver upp stubbar. De bjuder på mat ikväll, pulled pork, ska bli så intressant då många pratar om det och verkar supergott!
OCH så har jag hälsat välkommen(INTE) till foglossning, ingen tvekan om att det är det:(


TV-kväll!!!!

Skojar inte att soffan är bokad av mig! Kockarnas kamp börjar ikväll och det är ju lite av porr för mig! Riktiga proffs och inte en massa amatörer som ska vara bäst på att baka, grilla, laga mat! Kasta in en av amatörerna på en full sittning(även påsättning kallad i branschen) och de kommer bli helt knäckta! Mohahaha!!! Oj vad jag gick igång där...nu får ju kvällens andra tv-program oförtjänt lite plats...Broadchurch. Jag har väntat på att serien ska börja i de 3 veckor de kört trailrarna och den håller vad den lovar! Galet bra!!
Bilden är min favvo-tv-proffs-kock Paul Svensson!!


Uttråkad

Jag vill somna och vakna 1 november ungefär(om inte spädis vill komma i oktober som risk finns för) för jag har idag gjort...ingenting!! Suttit i fåtöljen....suttit i köket...suttit i soffan...och tanken har slagit mig att det kanske var jättedumt att inte plugga iaf.
Surfat på plattan(då datorn kastat in handduken) och kollat bebiskläder. Bebisen önskar sig denna söta dress från H&M....HA! Vem lurade jag där?? Okej, JAG önskar mig den men tyvärr finns den inte i min storlek...hahaha!


Snyft

Dagen började så bra med att hjälpa Johanna med handling(tur med potatisskalare) och en promme med Ida men när jag kom hem började det gå utför. Pga lunch-hunger blev det mjölk och smör spill överallt och nu när jag gör dagens bloggkoll så ska SPIDERCHICK sluta blogga!!! Får en bloggare bara sluta???Jag fäller en tår, hon skriver ju så festligt!!


99 dagar kvar!!

Idag har jag längtat som en tok tills bebisen kommer och känner att chansen att det går bra är större än det motsatta. Magmätning hos barnmorskan och lyssna på hjärtljuden och för er som tror att det har samband med vilket kön det är kan jag infa att antalet låg på 148.
Vi har även skrivit upp oss på psykoprofylaxkurs som jag tycker är sjukt intressant (Magnus hälsar att han redan kan andas) samt lite infoträffar. Nu kan man välja att gå på öppna föreläsningar eller "traditionella föräldragrupper" och det förstnämnda lajkar vi på backat:D


Vaken

Tid: 08:00
Utfört uppdrag:kokat ny vit chokladkräm
Antal kokade frukostägg:4
Antal matade katter: 1
Antal lästa sidor i bok: ca 50
Hungrighetsfaktor: Hög
Antal vakna sparkande bebisar:1
Antal sovande karlar i sängen:1(med reservation för en odefinierad inföding)


<3

Jag kom in i köket och Magnus tog fram en vas ur skåpet, misstänksamheten slog till och jag frågade såklart vad han skulle ha farmors kristallvas till? Ofta använder han alla möjliga saker när han uppfinner lösningar och jag såg vasen sitta fasttejpad på något mojäng som funktion till något. Men så var det inte...en ros hade han plockat till mig från trädgården!


Ljud

Pratade med Johanna i telefonen och då hör jag hur dörrhandtaget i ytterdörren trycks ner(man vet ju vissa ljud)!! Hörselvilla eller inte, livrädd blev jag iaf och Magnus är på kräftfiske. Upp och på med kläder.
Johanna sa till mig att ringa en granne och snälla Janne kom ner med sin hund och gick ett varv runt huset och trädgården, hunden skällde bara på mig så vad 17 var det som lät då?? Magnus är iaf på väg hem så snart är jag helt lugn, jag brukar inte vara rädd när jag är hemma själv och har inga planer på att bli det i fortsättningen.


EFTERLYSNING!!

Min blå sommarjacka är borta och hänger nog hemma hos någon. Nej, jag vet inte när jag hade den sist bara att jag haft med den i bilen X antal gånger i sommar på olika äventyr men aldrig behövt den. Är den hos dig??


Utflykt

Till Hjälmargården för fika med Hanna, Melvin och John idag!


Middagstips!

Förra veckan sa jag till kära Elin att vi inte äter färsk pasta alls, varför vet jag inte för det är ju sååååå gott! SOM av en händelse kostade ett pkt endast 5kr denna veckan på Maxit. Yieppe!! Så då blev det till att:
Koka pasta enligt förpackningen.
Fräsa en klyfta skivad vitlök i 1msk smör, tryck i en halv tub räkost och ett paket matlagningsgrädde, salt, peppar, körsbärstomater, gräslök i en kastrull bara och när pastan är klar och alla är vid middagsbordet så lägg i tinade räkor. Räkorna blir tillagade av värmen från såsen och ska serveras direkt!!Pronto!! Annars blir de sega!


Komplimang-Mange?

-Jag känner mig som en val, emlade jag mig häromdagen och Magnus svarade att det tyckte jag inte aaaalls att jag liknade....mer än större knubbsäl.
Idag när jag ville ha hjälp upp från ryggläge i soffan så menade han att fet inte dröjer förrän han måste använda grävmaskinen och dra upp mig...hm...än så länge skrattar jag ihjäl mig då han låter så oförarglig!


Rymmare

Jag blir galen nu pga Karsudden-rymlingen! Paranoid av att titta ut hela tiden och vilken info stämmer? Han har synts i Valla, mellan K-Holm och Flen och polisen ska slå till mot en adress i Södertälje...vad är sant??


Sista möhippan

gick av stapeln idag!! För fina fina Elin!! Det blev inte en dag enligt planerna tyvärr då Johanna ramlade av en häst och skadade sig:( Men hippan fortsatte i olika tempo och på kvällen hade det blivit många skratt trots lite energidropp på dagen! Men Elin klarade hustrutestet galant så nu väntar vi bara på den stora dagen om några veckor!!


Present i regnet

Bästa Johanna och lille Emil kom förbi med en finfin present till mig!! Ett bola-smycke med små fötter på. Jag trodde bara att ljudet från bjällran hade funktion för bebisen men enligt Mexikanska traditioner så ska det även hjälpa bebisens skyddsängel att hitta "sin bebis"!


Kul dag

Så roligt vi ska ha idag!! Städdag deluxe eller något...det dröjer väl innan M vaknar dock. Igår satt han förresten hela dagen i grävmaskinen och grävde ett hål för att kunna putta ner stenen som är i vägen för nya vägen. Det sparade oss 3000-4000kr som det skulle kostat att spränga den.


Skratta åt eländet

Jag kan inte göra annat och det är väl egentligen bra, jag skulle anmäla mig till en omtenta och sista anmälningsdagen var....*trumvirvel*......IGÅR!!
Så otroligt klantigt, men vad gör det egentligen(det är en skön känsla istället för att få ångest hela dagen) nu är jag anmäld till januari istället:D
Annars så har förkylning hittat till backat:( men tänker iaf åka in och hejja på KK-joggare ikväll. Emil som springer 1,2 km och pappa som springer kvartsmaran:D


Bad

Vi har hittat till badplatsen Prästens hage ca 8 km från oss, så fint och bra! Jag installerar mig nog där från imorgon till...tja...mitten av september tror jag!


Bröllopsbilder

SOM jag har försökt att lägga upp dessa nu i flera dagar!!


Mage v 24