Vardagsmotion

Första dagen på nya jobbet och jag har cyklat dit, jag har känt av en viss träningsvärk från Skivstångspasset igår och när jag var på väg hem så gjorde det så ont så ont! Jag funderade ett tag på om jag verkligen måste cykla jämt, jag hade en liten ängel på ena axeln som sa att det är jag visst tvungen med och på den andra satt en liten djävul som frågade om jag behöver tanka bilen iallafall! Happy thoughts!
Ikväll är det buggkurs iallafall och det var ett tag sedan. Misstänker att benen kommer göra sig påminda med värk då med.

Pasta+bacon+svartpeppar+ägg-gula+parmesan=...

dsc00280 (MMS)

Pasta+bacon+svartpeppar+ägg-gula+parmesan=God middag


Ny vecka

Måndag, hur kommer det sig att det känns som att jag får en ny chans varje måndag att börja om på nytt, det är som nyårsafton fast varje vecka och utan glittrig klänning. Idag har jag iallafall börjat om igen, provcyklade till mitt nya jobb på Dufweholms Herrgård för att se hur lång tid det tar, 15 minuter bara! Det är sååå skönt. Nu ska jag cykla och införskaffa lite mjölk så jag kan servera mig lite eftermiddagskaffe innan skivstångspass på Friskis. Lite nervös inför det men vill minnas att jag tyckte om det mycket för ett par år sedan. Ciao!

Ärligheten

Diskuterade med en kär vän innan jag startade denna blogg och sa att brutal ärlighet är nog bra iallafall. Att veckan varit dålig både ur mat och träningssynpunkt är ingen hemlighet. Idag slutar jag veckan med att äta en kebabrulle och så fanns det visst några chips kvar i påsen från i fredags efter Ålin&Flizan kvällen. Men nu såhär efter 2 veckor så kan jag konstatera att jag har haft en supervecka och en osupervecka väljer jag att uttrycka det. Någon balans vore kanske bra.
En promme på ca 40 minuter blev det iallafall ikväll. Det bästa med att äta och träna dåligt är att man kan alltid bli bättre.Tjo! Det är Himlarns Lycka det:D

Tråkig söndag..

Händer absolut INGENTING här.....men har bokat Yogapass ikväll nu känner jag mig inte alls motiverad.

Undrar om det funkar att blogga från mobil...

Undrar om det funkar att blogga från mobilen. Testing testing...1..2....


Inte då!

Ha, idag tänker jag inte väga mig, för att jag vet att det har varit en crap-vecka, fika hela tiden och mat+lunch ute, men å andra sidan så har jag varit och hälsat på John och det blev en fika hos kusin Hanna igår med supergoda bullar och mockarutor. Då fikar jag hellre med hembakat och sälle som jag inte träffat på länge. Jag hade även tänkt att jag skulle hinna både en promme och ett Friskispass idag men så kom jag på sent igår kväll att jag hade tid för blodgivning idag på förmiddagen OCH de som känner mig vet att jag bör undvika aktivitet då, har trillat ihop ett par gånger nämligen. Idag känns det bra dock, och när sköterskan sa att jag hade ovanlig blodgrupp och att de nu behövde den sfsm på Mälarsjukhuset för de hade 3 barn som behöver just min blodgrupp så kan jag verkligen stå ut med att vara lite yr några timmar. Vilken ursäkt har du för att inte lämna blod??
Ikväll kommer min kära vän bästa bagaren Elin och vi ska ha sk Ålin & Flizan dag!! Whee! Sushi blir det och ett och annat glas vin kan jag tänka!

Örebromorgon

Det har varit en helt speedad vecka och tillfällen att sitta still har varit 0 stycken. Mycket fika och mat när man inte kan tacka nej, avtackning på Wreta, välkomnande på Dufweholm. Lunch med mamma, fast där åt vi faktiskt en helt okej potatis- och purjolökssoppa. Men träning har det inte funnits en suck till att hinna, men ikväll är det danspass igen på Friskis:)
Nu sitter jag hos min lillebröd John i Örebro och vandrar snart ner på stan för att leta skor.

God morgon!

Frisk luft ute idag, de som har möjlighet bör verkligen klappra ut en stund. Gårdagen som egentligen skulle vara träningsfri blev det inte då jag tog ett afro-danspass på Friskis. Jag var så otroligt rastlös på eftermiddagen och tankarna snurrade i huvudet, på vägen hem råkade jag köpa med mig sushi, det är såååå gott.
På kvällen kikade jag på Idol och samtalade via SMS med Johanna och jag var otroligt nära att åka till Specce och köpa några godisar, fast under täckmanteln att det saknades frulle till denna morgon. Bryggde kaffe och Johanna peppade mig, (puss och tack min vän) men när jag råkade springa på en liten ensam godisklubba i kylen så var det kört. Men det kändes ändå okej.
Nu är gröten uppäten, melodikrysset på gång och kaffe och faktiskt en äpple- och kardemumma-muffins. Jag lyxfikar hellre när det känns speciellt än slänger i mig ngt i farten stor risk idag på jobbet, MEN jag har förberett mig på det och planerat mitt mellis som råkar infalla när afternoontea-buffén ska dukas bort!Ha!

Tröstfälla

Många som blir oroliga, stressade eller ledsna vill äta något, tröstätare kallas det. Yes, jag är en av dem. Idag känns det som upp som en sol (med -1,5kg) och ner som en pannkaka.
Men jag tänker inte tröstäta, men tröstdricka kaffe blir man inte tjock av.

Checkpoint 2

Yieppee!!! Supervågen visade 73 i morse, med start på 74,5 betyder det att ett minus på 1,5 kg vilket känns kalasbra.

Flytt-vågen

Jag behöver inte vänta och ni behöver inte vänta tills nästa vecka innan det blir checkpoint 2, den kommer redan i morgonförmiddag nämligen! Tack vare att Anders och Julia flyttat ihop så fick jag en våg som blev helt ensam och övergiven. Bytes mot en middag, det är taget!
Vi hörs i morgon, och fredagar är nu lika med checkpoint-dagar:D

Morgonmotion?

M hade bestämt sig för att gå upp och springa på morgonen, och vad är väl mysmorgon mot en ordentlig löparrunda??? Jag var mer intresserad av det förstnämnda! Jag följde med honom men på cykel, lite frisk luft och han avverkade 45 min i bra tempo.
Själv tänker jag gå på danspass ikväll, tror att Julia kommer också. I love it!

Flingor

Idag efter jobbet blev det friskis och afro-dans med Julia:D Ganska roligt, det känns bra nu efteråt iallafall, efter att hällt i mig en skål med fil och flingor och makrills-mackor, ha vilket roligt ord! Makrills-mackor minsann. Min kära M hade handlat flingor inte mindre än 2 sorter, den ena var Kelloggs med röda bär och den andra tja vi kan väl kalla det kaksmulor, Crunchy hette det (finns på hotellfrukostar men på Ängsliden är det då INGET hotell). Den sorten får han behålla för sig själv tror jag.

Chokladbollar....

Precis NU försöker min hjärna få mig att tro att jag inte kan leeeeeva om jag inte får chokladbollar inom den närmsta kvarten....men den här gången kämpar jag emot. Den vita fienden(sockret) vinner inte idag!

Checkpoint 1

Då är en morgonpromme avklarad, kyligt men skön sol ute som nu lyser med sin frånvaro, vad som däremot inte lyser med sin frånvaro är mitt onda knä. Det kommer och går när man minst anar det. Jag tänkte ta ett pass på friskis ikväll ju finns mycket att välja på och ett Corepass har väl inte knäet ngt emot hoppas jag.
Jag hade ju tänkt att stämma av lite vikt varje vecka men jag har ingen våg, hehe, det blir till att inhandla en när jag besöker min lillebröd i Örebro nästa vecka. Startvikten låg på 74-75 kg iallafall.
Annars så känns det mycket bra. Jag har ätit ganska bra fast det har varit kalas flera gånger i helgen. Något som jag däremot uppskattar mer är att jag har förtjänat motivationen och är sugen på att träna nu och redan efter några dagar är jag piggare. See ya!

Piggis...

Igår blev det danspass som var jättekul men när jag kom hem kändes allt bara trist, käkade lite biff och grönsaker och hoppade i säng för idag blev det ingen sovmorgon. Lilla Emil skulle hämtas klockan 8:30 och vaktas fram till 13. Så då drog vi en promme på en gång med Ida och sov-Junpan. Total prommetid för mig blev ca 1h 45 min. Nu kollar knatten på Rory en stund. Snällis-kid är vad han är!
Själv känner jag mig väldigt pigg efter gröt och kaffe men lite M-abstinens då vi inte setts sedan i förrgår.

Morgonpromme

I morse gick jag från M hem till mitt bo, en promenad på en halvtimme. Jag var inte riktigt klädd för regn men knatade på iallafall tänkandes att jag fick lite motion och luft. Drygt halvvägs när jag var riktigt positiv så blev jag SPLASHAD av en bil. Idiot!
Nu är det soffläge med kaffekopp framför Malou, ev promme med Ida sen och ikväll blir det danspass på friskis.
Igår var det bakisdag med McD-lunch efter kräftskiva på jobbet och inte mycket blev gjort alls mer än visit hos mor & far + minstabröden på farmen i Vingåker.

Varför....

Efter att följt några kära bloggar utan att ens tänkt tanken att själv ta steget så gjorde jag ändå det häromdagen och gjorde slag i saken. Jag har ett annat steg som måste tas, nämligen ett i rätt riktning mot förbättrad hälsa. I klarspråk så ska jag gå ner i vikt och ändra mina matvanor på ett sätt som funkar för MIG och i MIN takt. 10 kg ska bort minsann men råkar det smyga sig på några muskler så är inte jag den som är den. Whee!!

Blogga?? Jag??Tydligen!


Den som väntar...

Snart öppnar jag upp min blogg, men eftersom jag INTE pluggat så mycket data (läs html-koder) så tar det lite tid innan det ser ut tja någorlunda som jag vill. Jag har ett syfte med denna blogg som snart kommer att avslöjas...exciting!